sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Taideterapiaa

Glee on mun salainen paheeni. Tai ei ehkä niin kovin salainenkaan, olenhan siitä monesti blogissakin maininnut. Aina jakson loputtua mielen valtaa haikeus ja eilen tajusin, että multa on riistetty lapsena tilaisuus laulaa kuorossa :D Tanssinuthan kyllä olen, mutta voi kun joku järjestäisi tämmöisille aikuisille sellaisen show-kuoron! Vähänkö änkisin mukaan laulamaan ja tanssimaan!

En ole koskaan mitenkään pitänyt itseäni taiteellisena ihmisenä. En ole luova vaan tulkitseva tyyppi. Ehkä tämä kynsi-innostus liittyy johonkin syvällä piilevään tarpeeseen ilmaista itseäni taiteen kautta. Ja onhan se pakokeino todellisuudesta, kun voi keskittyä hetkeksi johonkin ihanan söpöön ja unohtaa siksi aikaa kiireet ja velvollisuudet.

No joka tapauksessa, ansaitsen pienen pinnallisen hömppäni ja siitä tulee hyvä mieli. Ja kyllä muuten aion taas tunkea postauksen täyteen erilaisia kynsikuvia! Instassa ne on edelleen vähän reaaliaikaisempina, @kynsitic!

Ablecs15-haasteessa tehtiin viime viikolla tekstuurikynnet ja ihasteltiin luonnon ihmeitä. Tällä kertaa molemmat teemat olivat aika helppoja ideoitavia, sillä tekstuurilakkojahan riittää, ja kissat ovat luontokappaleita, joten aika nopeasti tulivat sopivat suunnitelmat valmiiksi.

P3100433

Vitsit kun näistä kuvista näkeekin selvästi kaikki karvahötöset! Mulla on kissoja! Älkää tuijottako niitä liikaa! Tässä muuttui itse asiassa lakatessa vähän suunnitelma kesken kaiken. Oli tarkoitus aluksi laittaa tuo nudehko Rose Pixel alle ja leimata mustia kukkia eri laatasta, mutta kun sain päähäni testata mustaa liukuväriä Black Pixelin kanssa, se voitti ja leima piti vaihtaa vähemmän peittävään. Tekstuurilakat Orly FX ja leima Konad m100 ja saman firman helmiäismusta leimauslakka.

P3130466

Karva! Ehkä näihin kissakynsiin se sopiikin teemaan! Mun instakuvat oli paljon parempia, vähemmän ylimääräisiä hötöjä. Pitäisi varmaan opetella tutkimaan kuvat  koneella ennenkuin poistan lakat! Luonnon ihmeenä nyt siis kissa. Eläimet ja kissat erityisesti on tietenkin mun mielestä luonnon ihmeitä numero yksi, joten helppo valinta. Hankin näitä W-sarjan leimauslaattoja joskus pari kuukautta sitten ja aluksi en saanut mitään leimaa nousemaan yhtään mihinkään vaikka mitä tein. Sitten kokeilin joskus monen viikon päästä piruuttani uudelleen ja ne nousi kuin tyhjää vain. Nämä on vähän henkimaailman asioita. Noin ohuet ja yksityiskohtaiset kuviot on tietysti vähän hankalia, mutta nyt ne onnistuivat ihan hyvin. Pohjalla on Ensin Ginan valkoinen, sitten kaikilla Opi Sheer Tintseillä tehty tuollainen sekalainen pastellipohja, vähän Ginan Fairy Flossia tuomassa kimallusta ja päälle leimat Konadin harmaalla. Kissanpää laatasta W206 ja tassut Spring 06. Karvat Lunalta, kiitos! Tämän kuvaaminen oli muuten tosi vaikeaa, luultavasti osittain noiden miniglittereiden vuoksi ja lisäksi kova kontrasti tumman leiman ja hempeän pohjan välillä. Siksi tämä kuva on vähän eri valotusolosuhteissa otettu.

Tällä viikolla oli sitten teemana “I thought I’d never” ja “Nothing but purple”. Violettien lakkojen ylimpänä ystävänä olin innoissani jo odottanut tätä viikkoa, mutta arvatkaapa vaan tuliko ainuttakaan ideaa päähän liian monen teemaan sopivan lakan äärellä! Niinpä lähdin ensiksi toteuttamaan enpä olisi uskonut –linjaa ja siihen oli aika helppo keksiä idea. Tämä kuva on instagram-neliö, koska en nähtävästi halunnut tästä enempää todisteita.

P3180548

Mä en harrasta eläinkuvioita, piste. Eläinkuviot kuuluu eläimille! Päätin vetää tämän kunnolla överiksi ja järkyttää Maria samalla, eli laitoin kaikkea, mistä en oikeasti tykkää. En ole kullanväristen asioiden, eläinkuvioiden enkä sinisen ystävä. No sinisestä tuli tietenkin kellertävän kullan päällä vihreä, joten se siitä sitten. Vihreähän kyllä kelpaa, vaikkei ehkä suosikki kynsillä olekaan. Leopardikuviot leimattu Konadin m57-laatasta (jonka olen saanut muuten Marilta) ja lakkoina käytin Beauty UK:n Midnight Minx –lakkasetin nimettömiä kultaista ja sinistä. Siirrytäänpäs äkkiä eteenpäin! Nämä lähti eteenpäin heti seuraavana aamuna ennen töitä, ei julkisille paikoille leopardeissa kiitos.

P3220552

Pelkkää violettia –teemaan sain lopulta kaksi ideaa, jotka kilpailutin Marilla. Ensimmäinen idea oli lila pohja, violetit liukuglittertipit ja kukkasiirtokuva. Toinen idea pilvimanikyyristä tuli inspiraationa omista vanhoista pikkujoulukynsistä ja se voitti kilpailutuksen. Tähän sai tietysti käytettyä muutamaakin eri violettia, joten ihan kiva. Nämä lakat ovat uuden suosikkini Colour Aliken ylisuloisia holoja. Pulloihin on merkitty vain numerot, mutta on näillä kai puolalaiset nimetkin. En jaksa niitä nyt etsiä, joten tähän lakkaukseen käytin siis sävyjä 511 (lila pohja), 531 (keskimmäinen pilvenreuna) ja 502 (kärjen tummin violetti). Näissä on tosi kaunis, hillitty holoefekti ja tuo 511 on ehkä täydellisin lila, mitä olen nähnyt (ja olen etsinyt ihanaa shimmeristä lilaa kauan!).

Pidetäänkö pieni hiljainen hetki sille, että tuossa kuvassa ei taida olla yhtään karvahötöä? Tai ehkä muuten on tuossa etusormen reunassa. Unohtakaa koko juttu.

Nyt kipaisen vaihtamaan vaatteita, että pääsen juhlistamaan kummipoikani ja siskonsa synttäreitä. Korttia en muuten taaskaan ole muistanut ostaa! Ehkä vajaa neljävuotias ei niistä niin perusta muutenkaan? Lahjakin on niin epämääräisen muotoinen, ettei sitä oikein saa paketoitua nätisti. Nooooo ei anneta pikkuasioiden häiritä (kuten ei kissankarvojenkaan). Parin päivän päästä pitää muuten olla matkalaukku pakattuna! Jännää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro!