torstai 12. maaliskuuta 2015

Tourist 03

Kuulin eilen ilouutisia, kun mies osoitti Ilkka-lehdessä olevaa pientä uutista Norwegianin lentäjien lakon päättymisestä. Olen lievää kauhua tuntien seurannut uutisointia aiheesta, sillä tuossa joitakin viikkoja sitten luovutin pankkitililtäni kohtalaisen summan kyseisen firman lipunmyyntiosastolle. Ja ihan ehkä pari muuta, valmistelevaa hankintaa on tullut tehtyä. Kun määränpääksi valikoitui muodin mekka, oli pakko ihan hippasen päivittää matkagarderobia, vaikka saattaisipa siellä kohteessakin olla 1-2 shoppailumahdollisuutta... Tiedättekö kun mä aina vihaan sitä että ostaminen aiheuttaa lisäostamista. Esim. osta paita niin sitten sen kanssa sopisi ehdottoman parhaiten tuollaiset tietynlaiset housut ja sitten pitää ostaa ne housutkin. Niin kun ostin lentoliput, alkoi heti kutkuttaa että oikeastaan välttämättä tarvisin jonkun söpön hameen ja sitten sen hameen löydyttyä oikeastaan tarvisin sen kanssa jonkun söpön valkoisen yläosan, joka sopisi myös farkkujen kanssa ihanasti. Ja koska ostin lentoliput, tarvin välttämättä ennen maaliskuun kahdennettakymmenettäviidettä päivää myös leimauslaatan, jossa on Eiffel-torni. No onneksi nämä meikäläisen tarpeet on kuitenkin kuitattavissa köyhälistön summilla, ettei nyt sentään Chanelin veskaa tarvinnut välttämättä saada, kun kuitenkin Pariisiin menee.

Mää-ää mee-een Pariisii-iin!

P3100446

Olen kirjoittanut listoja, koska sellainen rauhoittaa hermoja. Jos mukaan otettavat vaatteet tai tuliaiset on pelkkänä päänsisäisenä luettelona, se pyörii loputtomalla repeatilla, kunnes tulee ahdistus ja tuskastus. Kun ne lukee paperilla, se paperi pitää huolen siitä luettelosta eikä mun tarvi enää rasittaa pientä pollaani sillä asialla. Viikonloppuna sain ampumahiihtokisojen äärellä myös tuskankohtauksen kynsilakoista, sillä pakkohan se on tietää monta viikkoa etukäteen, millainen on le Pariisi-manikyyri. Vasta näiden elintärkeiden pulmien selvittyä kävi mielessä vaikka ottaa se metrokartta kauniiseen käteen ja selvittää, mitä vaaditaan siihen, että yksi pieni yksinäinen pohjalaistyttö selviytyy Orlyn kentältä Auberin asemalle ja miltä vaikka näyttää se talo, jonka etsin ensitöikseni tuossa pienessä metropolissa. Asiat tärkeysjärjestykseen, nääs. Toki tässä nyt edelleen on aikaa sekoittaa päätään erilaisilla reittivaihtoehdoilla vielä kaksi kokonaista viikkoa, jonka aikana saanen vaihdettua vielä myös garderobisuunnitelman, kynsi-idean sekä jahkattua kirjahyllyn äärellä kymmenen tuntia osaamatta päättää matkalukemiston sisältöä. Se on rankkaa se, kun päässä menee niin monta ajatusta.

P3100448

Aion tehdä perinteisiä turistihommia ja harhailla Louvressa ainakin yhden työpäivän verran. Aion etsiä Pariisin parhaat kynsilakkakaupat ja hankkia enintään litran pussiin mahtuvan määrän noita jumalten nesteitä. Ehkä syön parit macaronsit ja croissantitkin, mutta ennen kaikkea aion höpistä Sannun korvat niin täyteen suomea, että se saa taas hetkeksi tarpeekseen. Niin ja senkin aion kokea, sen kuuluisan Pariisin kevään. Eiffeleineen päivineen. Ja Notredameineen, Sacrecoeureineen, patonkeineen.

P3100449

Ja jos joku nyt kysyy että "Varför Paris, vi har ju Åbo?", vastaan että Turun kevään koen sitten huhtikuussa. Siitä on valkoista vihreällä mun Whatsappissa, eli sitova sopimus on tehty. Kaikennäköistä reissaamista. Kuinkahan mun kotimiehitys pärjää ilman mua kaikki ne päivät, kun harrastan matkustelua? (Ja joo, ensimmäinen reaktio lentojen varaamisen jälkeen oli että "Yäää en halua lähteä kun kissat ja futisliha ei tuu mukaan". Tällä hetkellä päällimmäisenä on into, mutta kahdessa viikossa sekin ehtinee vielä muuttua monesti Yäää/Jeeeee/Yäää/Jeeeee. Mutta jatkan nyt tässä listojeni kirjoittelua, niin ehkä unohdan surra ja vahvistan käsitystäni siitä, että kyllä mä sen metrojärjestelmän selätän ihan yksiksenikin. Onhan mulla nää aivot kuitenkin.)

Ja sen Pariisi-manikyyrin esittelen sitten tietenkin aikanaan. Siinä on ainakin Eiffel, mutta ei välttämättä tuota smelly cheese –vaihtoehtoa. Päivät juoksee sellaista kyytiä, että onneksi harrastan etukäteissuunnittelua. Muuten yhtäkkiä huomaisin, että apua mähän lähden huomenna ja onkohan meillä matkalaukkua. Vielä 13 päivää. Foreca ei ennusta mitenkään erityisen lämpöisiä kevätsäitä, mutta eikö se Seinejoen varsi vähän keväisempi ole kuin Seinäjoen.

2 kommenttia:

  1. What happened to Kännit Ikeassa-matkalle? Meijän pitäisi ihan aikuisten oikeasti suunnitella sitä jossain vaiheessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Mun pitäs vieläpä saada Ikeasta pari pientä juttua mitä vois ihan hyvin roudata vaikka Ruotsista asti :'D

      Poista

Kerro!