tiistai 26. toukokuuta 2015

Ote hamsterin päiväkirjasta

Meillä on menossa vaihteeksi mielenkiintoinen vaihe asuntoelämässä, joten ajatukset on välillä aika huolella solmussa. Tähän tarvitaan siis kynsiterapiaa, hermoja lievittää, kun saa miettiä hetken vain jotain mukavia hömppäjuttuja.

Kevään suomalaisessa Ablecs15-haasteessa vedellään viimeisiä. Tämän postauksen jälkeen on enää yksi viikko jäljellä eli joudun keksimään aivan itse pian taas kynsi-ideani. Lähdetään haasteviikon 13 kynsistä, aiheita olivat "Dreaming" ja "Paint it with a Pantone". Molemmat aika hankalan epämääräisen monitulkintaisia, ja jälkimmäiseen kestikin vähän yliaikaa keksiä idea. 


Dreaming sai inspiraation lähinnä siitä, että sekosin kynsikoristekirppiksellä ja ostin läjän laattoja sekä leimaukseen sopivia lakkoja. Olen haaveillut kunnollisesta kultaisesta leimauslakasta jo pitkään ja nyt löysin sellaisen todella edullisesti toisen käden ostoksena. Kleancolorin Metallic-sarjan lakkoja kehuttiin internetissä vuolaasti leimausominaisuuksiensa vuoksi, joten kun näin niitä setillisen, pyysin pakettitarjousta ja sainkin ne tosi hyvään hintaan. Muutaman laatankin tulin hankkineeksi samana viikonloppuna ja tämä MoYou Londonin kahviteemainen CookBook 04 saapui luokseni muutamaa päivää myöhemmin. Julistin että kahvikupit menevät myös teekupeista ja leimasin Metallic Yellow'lla kultaisia teekuppeja, joista siis haaveilen harva se hetkonen. Mmmmmm teetä, kupin värillä tosin ei niin väliä... Pohjalla on uteliaisuudesta hankittu Lindexin uuden kosmetiikkasarjan edustaja Sparkling Plum. Juuri tuollaista violettia en omistanutkaan vielä, kiva kultainen shimmer. Lakan laatu oli ihan ok, ei suurempaa moitittavaa. Pullon muotoilu on vähän erikoinen ja sudin varsi tosi lyhyt, mutta kyllä sillä lakattua sai. Ihan kiva muutaman euron testaus. Kuvaaminen ei oikein ollut vahvimmillaan tuona iltana, ei tuo leima oikein halunnut näkyä kokonaan ja se näyttää kivasti joltain koiranläjältä. 

Pantone-otsikon kohdalla löi lahjakkaasti tyhjää. Jotenkin en vain keksinyt mitään järkevää, vaikka satun omistamaan aika lähelle tämän vuoden väriksi valittua Marsalaa olevan lakankin. Päätin jo vähn ohittaa koko jutun olankohautuksella, kunnes äkkiä hoksasin että vuoden 2002 Pantone-väri True Red voisi olla aika kova sana uuden Zoya Oswinini kanssa. Sain paritettua sen kanssa vielä pari muutakin testaamatonta punaista sekä yhden uusista laatoistani, joten tehoaste oli aika korkealla.


Lämmin kirkas mattapunainen on euron hankinta Sopurahasta. Wild&Mildin Mysterious oli oikein kiva tuttavuus, saatan hakea muitakin euron lakkoja samalta merkiltä. Leimasin sen päälle Kleancolorin Metallic Redillä kuvion Cheekyn laatasta Jumbo 10 - Happy nails. Tämä oli niin helppo ja sujuva ja mukava lakkauskokemus että sydämenkuvat vain vilkkui silmissä. Kaikki levittyi kuin ajatus ja kuivui silmänräpäyksessä ja ♥♥♥ Tekstuurin päälle oli pakko laittaa vielä kuvan jälkeen päällyslakka, vaikka yleensä en tekstuureja peittele. Tämä oli niin karkea että tuntui ällöltä ja raapi ihoa. Siitä tuli toki mehukkaamman näköinenkin päällyslakattuna, eli parempi kerta kaikkiaan niin.

Viikolla 14 teemoina oli "Matte" ja "Animalistic". Mattaan oli helppo keksiä ihan mitä vaan ja vetää mattalakka päälle. Mielessä oli hempeää pitsiä ja tähänkin onnistuin käyttämään testaamattomia juttuja. 


Pohjalla on hempeän shimmerinen nude, Wild&Mildin Angel (euron kopasta myös). Leimasin sen päälle Konadin valkoisella pitsikuviota uudesta HëHë-laatasta nro 018. Siinä on muitakin pitsityylisiä kuvioita ja tykkään merkin laatoista tosi paljon, leimaavat tosi kivasti. Mattapäällyslakkana käytin omaa suosikkiani, Dance Legendin Top Satinia, jolla tulee nätti pinta. Tästä kuvasta ei mattaisuus näy kovin hyvin ja valotuskin on vähän pielessä. Erehdyttävästi mummopitsialkkareilta näyttävät kynnet herätti vähän hilpeyttä ainakin meikäläisessä, mutta mikäs siinä.

Eläimelliseen teemaan oli tietenkin taas tehtävä kissakynnet. Kuinkas muutenkaan. Halusin myös testata uutta Kleancolorin Metallic Whitea, joka on sarjasta ainut leimaamiseen sopimaton lakka (ainakin mun omistamista). Onneksi se on muuten oikein söpö.


Siamilaiset kissat leimattiin Konadin mustalla laatasta W204. Näistä on tykätty instagramissa tosi paljon, joten vissiin aika hyvät tuli. Kontrasti mustan ja valkoisen välillä on aina kyllä varma veto, ja kuvaaminenkin onnistuu helposti. Leimaaminen mustalla valkoiselle on toki riskaabelia, jos ei mene kerralla putkeen niin saa aloittaa aivan alusta - ei auta varovaiset siivoilut.

Viime viikolla eli haasteviikolla 15 teemoja olivat "Keep it Simple" ja "Holographic". Yksinkertaiseen lakkaukseen oli ensimmäinen idea tietenkin ranskis, ja olen jo muutaman kuukauden pyöritellyt mielessäni Seppälästä ostetun läpikuultavan nude/vaaleanpunaisen hololakan käyttöä klassisen ranskiksen piristäjänä. Nyt tuli sitten testattua sitäkin.


Nails Holographic 03 on tuollainen vähän ei minkään värinen scattered holo. Tipit tein helmiäisvalkoisella ja totesin että sitä pitää käyttää joskus tavanomaisempaankin ranskikseen. Pehmeämpi valkoinen tipissä on armeliaampi ja luonnollisemman näköinen - mua yleensä aina ranskiksissa vaivaa jos se tipin raja on kovin terävä. Nämä on makuasioita ja joillekin koko ranskiksen juju on juuri siinä terävässä rajassa. Nämä oli ihan kiva -sarjalaiset ja väistyivätkin aika pian jännempien juttujen tieltä. 

Allekirjoittanutta ei tarvitse käskeä kahdesti käyttämään hololakkoja, lähinnä kysymys kuuluukin että paljonko ja missä järjestyksessä ja saisinko kiitos lisää. Tähän teemaan oli siis aika helppo keksiä jotain kivaa. Oikeastaan idea lähti huhtikuussa Turun-reissulla Minailsista ostetuista holoisista peilipaljeteista tai miksi noita nyt kutsuisi. Halusin niitä, joten keksin leiman, jonka keskelle sen voi asettaa ja tällaista jälkeä siitä sitten tuli.


Pohjalla ColorClubin Harp on it, joka siis on puhdasta rakkautta muiden Halo Huesien tapaan (kuten jaksan mainostaa noin joka toisessa kynsipostauksessa) ja leima on tehty Colour Aliken ihanalla violetilla hololakalla nro 502 eli Figa z Makiem MoYoun laatasta Illusion 04. Tein päällyslakan alle jääneellä kissankarvalla pikkurilliin tuollaisen lisäilluusion, eikö kiva. Paljetit olisi pitänyt kiinnittää varmaan UV-lakalla tai jollain vielä järeämmällä aseella, ne lentelivät aika iloisesti vaikka muka niitä liimailin huolella. Laatta oli muuten uusi sekin, muhun on iskenyt joku tarve saada vaatimattomasti KAIKKI. 

Samalla hamstrausteemalla jatketaan vielä yksi bonusarpa tähän läjään. Tämähän ei ole vielä tarpeeksi pitkä postaus. Tosiaan saatoin hankkia muutaman sellaisen leimauslakan ja laatan kirpputorilta joitain viikkoja sitten. Tein siinä samassa yhteydessä pienimuotoisen inventaarion lakkoihini kun järjestin ne uudelleen. Järkytyin lievästi yhteenlasketusta summasta ja päätinkin jyrkästi että nyt ei kyllä tarvitse ostaa hetkeen uusia lakkoja. Pääsin ehkä noin päivän etenemään elämässä, kunnes kieltäymys muuttui PAKKO SAADA PAKKO SAADA -moodiin ja naputtelin Cesarsilta tilaukseen vähän ColorClubin ihania pastellisia neonlakkoja kevään uudesta kokoelmasta. Perus. Siitä vähän ajan päästä näin instassa ihanat värikkäät kynnet, joista oli pakko ottaa inspiraatiota sillä se antoi oikeutuksen hamstraamiselle. Ilman sekä Kleancolorin Metallic-settiä, uusia ColorClubeja että uusia laattoja tätä ei olisi koskaan tapahtunut:


Ja pitihän sen nyt tapahtua, vai mitä! Lakkaluettelo on aika pitkä, joten ei löpistä tämän enempää.
Peukku: ColorClub Disco's Not Dead & Kleancolor Metallic Yellow
Etusormi: ColorClub Til the Record Stops & Kleancolor Metallic Green
Keskisormi: ColorClub Diggin' the Dancing Queen & Kleancolor Metallic Fuchsia
Nimetön: Essence Yummy Gummy & Kleancolor Metallic Pink
Pikkusormi: ColorClub Meet me at the Rink & Kleancolor Metallic Aqua

Nimettömässä on ColorClubin sijaan Essenceä, sillä en ottanut molempia pinkkejä kokoelmasta, vain sen lämpimän persikkaisemman ja sille ei olisi ollut leimaan paria. Essence on vähän ehkä tumma noihin muihin pastelleihin verrattuna, mutta silti parempi kuin se toinen olisi ollut. Harvemmin vieraat huomioi mun kynsiä, työkaverit ja tutut kyllä saattaa kysellä. Mutta nämä sai paljon huomiota ja kehuja ihan randomeiltakin tyypeiltä, ja se oli kieltämättä hauskaa. 

Koska aiemmin haasteessa oli pastelliteema juuri sillä viikolla, kun olin Ranskassa, en tehnyt erikseen pastellikynsiä vaan yhdistin ne käytetyin lakka -teemaan. Nyt nämä tehtyäni aion julistaa nämä virallisiksi pastelleiksi tässä haasteessa! 

No nyt lopetan! Tuli tarpeeksi höpistyä kynsistä. Viikon terapia-annos nautittu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro!