tiistai 24. marraskuuta 2015

Stamping decals - ensimmäisiä leimadecal-yrityksiä

Olen tullut tässä muutaman viikon sisään testanneeksi muutamaan otteeseen leimadecalien tekemistä. Leimojen värittelyä vesivärilakoilla on harrastettu jo kauemmin, mutta jostain syystä tämä väkevämpi versio leimojen muokkaamisesta on tuntunut liian hifistelyltä. Rohkaistuin kuitenkin lopulta saadakseni haastelakkauksiin vähän enemmän ytyä, ja ehkä tätä tohtii jatkossakin harrastaa.

Teen siis Instassa tässä kuussa yhtä aikaa kolmea kynsihaastetta. Viimeksi olen osallistunut haasteeseen kevään Ablecs15-tunnelmissa ja kieltämättä on aika mukavaa saada valmiita otsikoita lakkauksille taas. Nämä ensimmäiset leimadecalit väänsin "Tribal"-teemaan. Vähän meni harjoittelun piikkiin, mutta kehtasi nämä julkiseen jakoonkin laittaa:


Kulmat rypyssä ja värittelyissäkin olisi toivomisen varaa, mutta ensimmäiseksi yritykseksi ehkä ihan siedettävä. Idea ainakin oli hyvä, jos ei muuta. Käytin Orlyn Truly Tangerinea, Seppälän Citronia ja Color Clubin Mambaa, leimattu Konadin mustalla ja laatalla m100. Ja kyllä, leimatkin näyttävät vähän erilaisilta, leimasin kahdella leimasimella ajan säästämiseksi ja toisella jäi tyhjäksi nuo ristikuviot...

Toinen kertakin jätti vähän sanomista, mutta en jaksanut hirveästi välittää! Teemoina oli Purple ja Umbrella, jotka yhdistin näin:


Tässä on decalina siis tuo sateenvarjo, jossa olikin sitten astetta pienemmät nuo sakaranpäät. Oli alunperin tarkoitus värittää useammalla värillä, mutta remontin keskellä jäi osa intoa matkan varrelle ja oikaisin siitä, mistä aita oli pitkälti jo kumossa. Leima on DreamGirl 02 -laatasta, Hopeinen holo tietty Harp on it (Color Club), vaalea violetti Rimmelin Go Wild-erness ja tummempi violetti Essencen Indigo to go, joka värjäsi mun kynnet kauniin oransseiksi, kun nämä lakkaukset oli kynsillä muutaman päivän. Oli bufferille töitä ja hammastahnallakin hinkkasin, lopulta sain ihan ok sävyt nakeille... Ensi kerralla laitan tuplavarmistukseksi kyllä ainakin kaksi kerrosta aluslakkaa.

Kolmannella kerralla käytin decal-menetelmää lähinnä rajaus- ja asettelusyistä enkä väritellyt ollenkaan. "Yllättäen" tämä onkin kaikista onnistunein näistä, ehkä pitää vielä harjoitella kärsivällisyyttä värittelyssä.


Leimakuvio on siis laatalta Vivid Lacquer 035, josta leikkelin ja liimasin tuon osan kynnelle. Tämä teema oli muuten Sweater Weather, johon sopivasti sattui juuri satamaan luntakin. Siitä ja testaamattomasta harmaasta lakasta sieppasin tämän värimaailman. Harmaa on Lumenen Aamun tuoksua ja valkoiset glitterit ovat kotoisin Ginan Snow'sta. Mari on sen ostanut mulle ehkä viime talvena, ja aluksi olin vähän ehhh tarvitsenkohan tätä kun mulla on jo valkoinen glitter (China Glazen The Outer Edge), mutta olen kyllä oppinut arvostamaan tätäkin - nehän on ihan erilaisia! 

Nämä villapaitakynnet on tätä kirjoittaessakin vielä menossa mukana (heh, jopa kaksi päivää) enkä tahtoisi niitä ottaa pois, vaikka uudet haasteet painavat päälle... Siihenkin on muuten suunnitteilla leimadecaleita, saapa nähdä kuinka pitkälle kärsivällisyys riittää toteutuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro!