keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 16. luukku: Superhelppo pipari-mudcake

SOblogien kuudennessatoista joulukalenteriluukussa leivotaan jotain simppeliä, mutta herkullista. Omiin suosikkeihini on jo kauan kuulunut nopeasti valmistuva mutakakku, jonka maustan tähän sesonkiin sopivasti piparkakkumausteella. Tämä resepti on suorastaan idioottivarma ja lisäksi siitä hyvä, että näitä raaka-aineita on varmaankin useimmilla meistä kaapissa jo valmiina. Tässä ei tarvitse erityisiä välineitä, ei vaahdotella tai hifistellä, vaan nautitaan. 


Pipari-mudcakeen tarvitset:

100 g voisulaa TAI muuta leipomiseen sopivaa rasvaa
2 munaa
2,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja TAI gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta 
1 tl piparimaustetta

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos aineksissa on paakkuja, kannattaa ne siivilöidä.
2. Lisää kuiviin aineisiin voisula ja kananmunat.


3. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi. Taikina on löysää, joten sekoittaa voi vaikka lusikalla.


4. Laita taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä sisältä kosteaksi (siitä nimi "mutakakku"), joten ei kannata paistaa liikaa. Hyvää se on kauttaaltaan kypsänäkin, joten ei paineita!


Itse otan kakun pois siinä vaiheessa, kun se alkaa kypsyä reunoilta ja pinnasta (kun se lakkaa kiiltämästä). Tämän näkee kurkkimalla uunin lasin läpi ja koska uunien paistoajat voivat vaihdella, on vaikea antaa täsmällistä paistoaikaa. Kakku ei juuri nouse, eikä ole tarkoituskaan, joten se jää melko litteäksi ja sisältö on tiivis.


5. Kippaa kakku tarjoiluastiaan. Voit halutessasi koristella sitä tomusokerilla. Kakku on parhaimmillaan vielä lämpimänä ja sen voi tarjota myös jäätelön kanssa.

Tämä resepti on helppoutensa lisäksi myös muuntautumiskykyinen. Ilman piparimaustetta se toimii ympäri vuoden. Vaihtamalla vehnäjauhon gluteenittomaan jauhoseokseen ja voin laktoosittomaan tai maidottomaan versioon mutakakusta saa helposti eri ruokavalioita noudattaville sopivan. 

Leivonnan iloa ja piparimausteen tuoksua kaikille SOblogien ja Hannaticin lukijoille! 

6 kommenttia:

  1. Mmh! Pakko testata! Paitsi mun ei kyllä pitäisi mitään mutakakkuja tunkea naamaani, koska viimeistään pari päivää sitten söin melkein kokonaisen eh.. korvapuusti-mutakakun? Olisikohan tuo oikea käännös? Dunno, mutta MUTAKAKKU JOKA MAISTUU KORVAPUUSTILTA PERKELE! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kääk, kuulostaa kyllä hyvältä... terv nimim se B&J korvapuustijäätelö on ihan TDF ♥

      Mut hei Gainzzzz, palkkariksi vaikka :D

      Poista
  2. Oih nam kun näyttääkin hyvältä! Itse en ole erityisen suuri mutakakku-fani, mutta tätä pitää kyllä testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Nena, tuo on mun mielestä ainakin superhyvää. Ajattelin että sopii kivasti joulukalenteriin tällainen helppo ohje josta ei tule lisäpaineita kenenkään joulunalussuorittamiseen :D Teen yleensä meille kahdelle puolikkaan reseptin mutta nyt tätä varten tein kokonaisen ja mietin jo että pitääkö viedä töihin osa :D

      Poista
  3. Tais mennä kokeiltavien listalle jahka pahimmasta jouluähkystä selviää. Kenties uudeksi vuodeksi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kannattaa testata! Vaikka sitten ilman sitä piparimaustetta jos ei mene enää joulun piikkiin :)

      Poista

Kerro!