tiistai 26. huhtikuuta 2016

Blogger Recognition Award

Ystäväni Mari jakeli blogipalkintoja ja ojensi yhden myös minulle. Näitä palkintoja ja tunnustuksia jaeltiin joskus 5-100 vuotta sitten paljonkin ja muistan keränneeni niitä vanhan blogin sivupalkkiin. Tätä nykyä tuntuvat nämä meemit, haasteet ja palkinnot siirtyneen muihin medioihin, joten hauska päästä pitkästä aikaa pitelemään pystiä. Kiitos Mari!


Palkintoon liittyy pari kysymystä, joihin vastaamisen jälkeen saan palkita itse omia suosikkejani.

1. Kuinka aloitin bloggaamisen?
Alunperin oma blogitaipaleeni alkoi, kun muutin Turusta opiskelujen keskeltä takaisin kotipaikkakunnalleni Seinäjoelle ja halusin kirjoitella kuulumisiani ystäville. Harvat ystävistäni lopulta lukivat blogia ja hiljalleen sen luonne muuttui pienen piirin kuulumisista vähän isomman seuraajajoukon edessä kirjoitetuksi palstaksi. Tämä nykyinen osoite sai alkunsa tarpeesta aloittaa puhtaalta pöydältä raahattuani vanhassa blogissa mukana tekstejä pitkältä ajalta. Välillä tekisi mieli käydä tyhjentelemässä tämänkin blogin arkistoista epämääräisimpiä postauksia. Oman linjan löytäminen on välillä vaikeaa, mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen tähän yhdistelmään sekalaisia höpinöitä kynsistä, kissoista ja elämästä yleensä.

2. Mitä vinkkejä antaisin aloitteleville bloggaajille?
Blogeja on joka lähtöön ja niin on myös lukijoita. Toisille tärkeää ovat kuvat, toisille tekstit. Itse uskon hyvin vahvasti siihen, että blogien viehätysvoima on juurikin niiden kirjoittajien omissa persoonallisuuksissa, jotka saavat näkyä. Ei siis kannata yrittää olla kuin suosikkibloggaaja tai miettiä, millä keinoilla blogille saisi lukijoita, vaan kirjoittaa sellaista blogia, joka tuntuu itsestä hyvälle. Koska blogosfääri on ääretön, ei siinä voi erottua muuten kuin olemalla oma itsensä, sillä kukaan muu ei voi olla juuri sinä.
On helpompi kirjoittaa, jos tekee alusta asti itselleen selväksi, mistä tahtoo kirjoittaa ja kuinka usein tahtoo julkaista materiaalia. Vaikka bloggaaminen on harrastus eikä siitä saa ottaa paineita, pieni suunnitelmallisuus mielestäni paremminkin poistaa stressiä. Hyvälaatuiset kuvat ja selkeä ulkoasu luovat mielikuvan korkeasta tasosta, mutta kaikkien ei tarvitse olla ammattikuvaajia tai omistaa täyskennoista järkkäriä seitsemällä eri putkella saadakseen mielenkiintoisia kuvia oman blogin aihepiiriin kuuluvista asioista. Kuten Marikin sanoi, kallis kalusto ei ole sama asia kuin hyvät kuvat. Kokemus opettaa. On myös ihan OK, että blogi muuttuu kirjoittajansa mukana. Se, mikä oli maailman tärkeintä blogia aloittaessa ei ehkä kiinnosta vähääkään X ajan kuluttua. Ei kannata pelätä, että lukijat vähenevät aihepiirien muuttuessa, sillä uusia lukijoita kiinnostaa ehkä enemmän juuri se uusi elämänvaihe. Väkisin ei tule hyvää. aitous on tärkeintä. Palautetta on hyvä osata ottaa vastaan, mutta pitää samalla mielessä se, että blogin sisällöstä päätät juuri sinä, ei kukaan muu.

Parasta blogin kirjoittamisessa on omasta mielestäni vuorovaikutus niin lukijoiden kuin muiden bloggaajien kanssa. SOblogeilla on tällä hetkellä haku päällä ja etsimme joukkoomme uusia bloggaajia. Hakuaikaa on vielä jäljellä, joten jos kiinnostuit, klikkaa kuvaa ja käy jättämässä viesti SOblogien Facebook-sivuille.


Haluaisinkin jakaa palkinnon edelleen blogikollegoilleni SOblogeissa:

1. Kääpiölinnan köökissä
2. Villa Bohemian
3. Kotini on helmeni
4. Marika KK Calligraphy
5. Suvikukkasia
6. Ninnuska
7. Niittylän lapset
8. Siskonpaneelisoppaa 
9. Hempukan hömpötykset
10. Keltainen keinutuoli
... sekä tietenkin kaikille muille SOblogeille, jotka eivät nyt mahtuneet näiden 10 joukkoon.

Mauau! 

3 kommenttia:

Kerro!