maanantai 4. huhtikuuta 2016

Charles Owen YR8 Black Sparkle

Aloin viime syksynä kuulla huhuja ratsastuskypärien turvallisuusstandardeihin tulossa olevista muutoksista ja kummasti alkoi kutkutella uuden kypärän hankinta. Charles Owenin kypärien turvaominaisuudet vastaavat useitakin kansainvälisiä standardeja ja ovatpa Owenit myös aika komeita värkkejä. Hintalappukin tuppaa olemaan varsin komea, mutta onneksi skaala on laaja eikä kaikkien mallien hankkimiseen vaadita lukuisia satalappusia. Nuorille ratsastajille suunnattu YR8 on merkin edullisin malli ja joulupukki ystävällisesti kantoikin sellaisen kuusen alle Black/Black Sparkle -sävyisenä.


Kypärä kannattaa aina käydä liikkeessä sovittamassa, Olisin itse ilman asiantuntevaa opastusta ottanut liian suuren koon, jolloin kypärän turvaominaisuudet eivät välttämättä olisi huipussaan. En pidä itseäni minään blingblingin lähettiläänä, mutta halusin uuteen kypärääni kuitenkin jotain muutakin kuin sileää mustaa samettia. Black Sparkle on ehkä kimaltava, mutta kuitenkin musta, eli ei pompi kenenkään silmille liian överinä. Värikriiseihin taipuvaisena haaveilen edelleen samanlaisesta kypärästä, jossa olisi blingin paikalla ruskea samettikaistale (sopisi sekä mustat että ruskeat saappaat), mutta koska sellaista nyt ei ole saatavilla, mustat kimalteet toimivat vallan mainiosti. Näin itse asiassa juuri viikonloppuna eräällä esteratsastajattarella Black Sparkle -kypärän, ruskeat saappaat ja harmaan kisatakin, eikä näyttänyt ollenkaan sekavalta. Ehkä siis selviän kokomustalla kypärällä ja ruskeilla saappailla. 


Kyllähän se ihan kimaltelee, muttei mielestäni liikaa. Ei esim. muut maneesissa kärsi diskopallomaisista heijastuksista. 


Allekirjoittaneesta tuli kyllä ainakin CO-uskollinen hyvin nopeasti. Olisihan sellainen joku neljänsadan arvoinen, itse oman maun mukaan suunniteltu tapauskin kiva. Mutta ehkä nyt toistaiseksi kuitenkin tyydyn tähän kohtuuhintaisempaan malliin, kunnes tulen kasvattaneeksi tilille ylimääräisiä satalappusia. Ja nautin silti niistä turvaominaisuuksista. Kyllä kelpaa koikkelehtia pounien selässä ja vaikka suunnata sinne kisakentillekin, tämä potta kelpaa nimittäin vielä ensi vuonnakin, jolloin kaikilla kilpailevilla ratsastajilla on viimeistään oltava uusia standardeja vastaava kypärä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro!