maanantai 23. toukokuuta 2016

DIY-Hannatic fiksaa kissanpuuta

Ostin kissoille kivan kiipeilypuun halvalla joskus puolitoista vuotta sitten. Ajattelin, ettei siinä kovin korkealta putoa, jos ei nyt olekaan sitten mikään kestävyyden perikuva, sillä puhuttiin oikeasti muutamista kympeistä. Huomasinkin aika nopeasti, että ihan loppuun asti suunniteltu tuo puu ei ole, sillä nuo pylväät on peitetty sisal-narulla vain osittain ja loppupätkä on kangasta. Alla olevasta kuvasta näkyy sekä se, miltä ne alunperin näyttivät että se, miten kävi ensimmäiselle pylväälle jo muutamassa viikossa:


Vasemmanpuoleinen pylväs menetti kangaspäällysteensä jo varhaisessa vaiheessa ja hiljalleen perässä tulivat muutkin noista ylimmistä. Muuten puu on pysynyt hyvänä, vankkana ja kissojen suosikkina leikkeihin ja päiväuniin. Sain viimeinkin aikaan testata, kuinka ylikova homma pylväiden fiksaaminen omin pikku kätösin olisi. Seuraavasta kuvasta näkyy sekä se, millaiseksi pylväät oli ehditty raadella että se, miten siistiksi sen saa pienellä vaivalla:

Kuvannut Mari

Näitä kuvia ei ole otettu varsinaisesti tällaista postausta varten, mutta mielestäni niistä näkyy hyvin ero raadellun ja fiksatun pylvään välillä. Olen saanut tuon yhden vasta tehtyä, sillä aloin joskus ihan testiksi sitä korjata ja toki oli tiukka aikataulu - enkä tietenkään ole sittemmin saanut vielä aloitettua muiden päällystämistä. Kyselin DIY-taidoistaan kuuluisalta isältäni neuvoja ja helpostihan se pylväs siitä peittyi oikeilla välineillä. Sisalin alla puussa itsessään on pahvi, johon kiinnitin narun kuumaliimatipalla aina muutaman kierroksen välein. Naru on tietenkin uutta, omani on 6 mm vahvuista ja tuollaista hyvin vaaleaa luonnonvalkoista, jota löysin Veljekset Keskiseltä kesäretkeltä. Valikoimahan noissa sisal-naruissa on laaja, on eri värejä ja paksuuksia vaikka mihin lähtöön. Tuo yksinäinen ehjä, fiksattu pylväs on nyt seissyt kaltoin kohdeltujen tovereidensa vierellä monta kuukautta (siis ihan vain testimielessä, ei tietenkään siksi, etten saisi aikaan korjata noita muita) ja hyvin on kestänyt kulutusta. Tuo reunimmainen on kaikista kovimmalla käytöllä, sillä siihen on hyvä kurkottaa/loikata ikkunalaudalta leikkien yhteydessä, joten sikäli voin väittää kuumaliiman toimivan erinomaisesti tässä tarkoituksessa.

Halvalla ei siis välttämättä saanut tälläkään kertaa hyvää ainakaan kertaheitolla. Pikkufiksauksella se on kuitenkin edelleen halpa ja tällä kertaa oikeastikin hyvä, joten ei nyt välttämättä ihan katastrofihankinta ollut tämä puu. Vielä kun joku saisi aikaan näpertää nuo loputkin pylväät yhtä sieviksi. Samalla jollakin on tehtävälistalla myös esimerkiksi kenkäkaapin perkaaminen ja kynsilakkavaraston karsinta. Ja ne verhotkin varmaan voisi vaihtaa, ostettuhan ne toki on jo talvialesta.

Jos kissajutut kiinnostavat, kannattaa käydä kurkkimassa Instagramista @hannnatic-tililtäni lisää karvavauvojen kuvia. En kestä, miten ihania ne oikeasti on, minun omat hassutassumassut ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro!