maanantai 18. heinäkuuta 2016

FindOut-pakopeli: Kuka pölvästi veti oven kiinni?

Seinäjoella ja Ilmajoella toimiva FindOut kutsui meitä SObloggaajia tutustumaan pakopelien ihmeelliseen maailmaan. Olin tästä aika innoissani, sillä en ollut aiemmin kokeillut room escape -pelejä, vaikka ne kuulostavatkin tosi hauskoilta. FindOutilla on toimipiste sekä Rytmikorjaamolla Seinäjoella että Yli-Lauroselan talomuseossa Ilmajoella, ja pääsimme näistä jälkimmäiseen pelailemaan porukalla. Museoympäristö on käsittääkseni ainutlaatuinen Suomessa tällaisena pakopelipaikkana ja historian siipien havina tuo kieltämättä oman lisänsä pelin tunnelmaan. Huoneita on Ilmajoen museolla peräti neljä ja Rytmikorjaamolla vielä kolme lisää, joten kokonaisuudessaan FindOut on Suomen suurimpia pakopelikohteita ellei jopa suurin. FindOut Pohojanmaalla tarinoihin on upotettu hippusia historian tositapahtumista ja huoneet sijaitsevat museon tiloissa. Meidät jaettiin ryhmiin, ja minä jäin lukkojen taakse Linda Sofian sekä Tuulian kanssa Isännän huoneeseen, kun joku pölvästi veti vain ulkopuolelta aukeavan oven kiinni! Huhujen mukaan syyttävällä sormella osoitettaisiin minua, mutta en kyllä tunnusta. Pakopeli oli äärettömän koukuttava kokemus. Tehtävänä on siis keksiä erilaisten vihjeiden ja päättelytehtävien avulla, miten huoneesta pääsee ulos (ennen kuin äkkipikainen isäntä palaa tässä tapauksessa). Olin itse tosiaan ensimmäistä kertaa asialla ja hetken kesti päästä sisälle pelin sielunmaisemaan: millaisia vihjeitä huoneesta etsitään ja miten niitä hyödynnetään. Aika pian kuitenkin hyvällä tiimillä pääsimme eteenpäin ja jäikin harmittamaan ihan tosissaan, ettemme aivan ehtineet huoneesta ulos! Pienestä jäi kiinni.


Totesinkin, että pakko kyllä palata pakopeliin pian uudelleen, kunhan saan kasattua jonkun sopivan porukan. Museon neljää huonetta suositellaan 2-4 hengen ryhmille ja Rytmikorjaamon Postihuoneeseen pääsee jopa kuuden hengen porukalla ratkomaan arvoituksia. Room escape -peli saa plussaa siitä, että se tarjoaa mahdollisuuden harrastaa kavereiden kanssa jotain, mikä ei ole urheilua. Se ei vaadi fyysisiä ponnistuksia ja se sopii kaikille. Tykkäsin!

Kuka haluaa lähteä pelaamaan? Joko mennään?

2 kommenttia:

  1. Mä olen kans kuullut pelkkää positiivista noista huoneista (tosin Turun ja Helsingin versioista) mutta itse en ole vielä päässyt/uskaltautunut kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuutte joskus taas Anulle kylään niin mennään porukalla! Tosi kiva keksintö noi kyllä on. Pistää miettimään että millaiset aivot pitää olla sillä joka noita suunnittelee.

      Poista

Kerro!