perjantai 22. heinäkuuta 2016

Lunan oma koppa

Hankin tuossa talvella pari koria säilytystarkoituksiin, niin kai niitä koreja yleensä käytetään. Luna teki kuitenkin varsin pian selväksi, että koreista harmaassa olisi tarkoitus säilyttää lähinnä kissoja, tai ei edes monikossa vaan siinä säilytetään Lunaa, vain Lunaa ja ainoastaan Lunaa. Jouduin ostamaan toisen korin muiden asioiden säilytystä varten, sillä harmaa koppa on Lunan.


Korin tilavuus onkin juuri täsmälleen yksi kilpparikissa. Koria käytettiin aluksi vain istumiseen: Luna kömpi koppaan, laittoi silmät kiinni ja kehräsi onnellisena puoliunessa istuma-asennossa. Makaamaan koppaan ei mahdu, mutta ei sitä ilmeisesti unipesäksi olekaan suunniteltu. 


Luna onnistuu näyttämään kopassa nököttäessään erehdyttävästi karvaista ruukkukasvia. Vähitellen kopan käyttöaste kasvoi ja käyttötapoihin liitettiin myös leikkikalu/piilo. Korin rakosista näkyy kiehtovasti läpi, ja se sopii erinomaisesti vaanimiseen. Paras lisä korileikkeihin on lattiaremontista jäänyt 1,5 cm x 2 cm laminaatinpala, joka pitää ihanaa ääntä liukuessaan lattialla.


Lunan aktiivisuustaso on noussut ihan toiselle tasolle kopan tultua hänen elämäänsä. Saatuaan pikkuveljen tämä pieni prinsessa ei ole leikkinyt samalla tavalla itsekseen kuin ennen, vaan kaikki leikki on hoidettu Nekku-Petterin kanssa. Jos joskus olisikin käynyt niin, että Lunaa alkaa leikityttää, Nekku uteliaana on tullut mukaan leikkiin ja heti veljen liityttyä mukaan Luna on todennut että jaahas, se siitä leikistä sitten. Kopan kanssa Nekkukaan ei pysty häiritsemään täydellä sydämellä hömpöttävää Lundströmiä.


Mikä erikoisinta, kopan saapumisen jälkeen Lunan lievästi ongelmallinen vessakäyttäytyminen on muuttunut säännöllisestä hyvin satunnaiseen. Luna on ehdoton prinsessakissa, jonka arvolle sopii vain suoraan pussista tullut puhdas kissanhiekka, jossa ei ole veljen kakkelinhaisuja. Meillä käytetään kallista ja laadukasta kissanhiekkaa, joka ei haise eikä murusta pissamuruja ympäri laatikkoa. Käytössä on päältä kuljettava laatikko, jossa ilma pääsee vaihtumaan ja se siivotaan joka päivä. Silti Lunan mielestä laatikolla käyminen on ollut varsin vastenmielistä. Kunnes saapui Koppa. Kopan kanssa touhuaminen on niin ihanaa, että Luna on unohtanut olevansa yliherkkänenäinen prinsessa ja käynyt laatikolla kuin normaalit kissat.

Koppa on muuttanut Lunan elämän. Mulla on vielä toinen harmaa koppa olemassa, tosin varastointikäytössä tällä hetkellä. Rakastettu koppa on puolen vuoden ahkeran käytön jäljiltä jo vähän kulahtanut, mutta ainakin toisen saa Luna vielä tuhota. 


Sitten pitää toivoa, että valkoinen samanlainen koppa on yhtä ihana kuin harmaakin. Niitä on vielä varastossa kaksi, jotka onnistuin löytämään. Kesko on ajattelemattomasti ilmeisesti poistanut nämä valikoimista enkä ehtinyt saada enempää varakappaleita. Eivät ymmärrä nähtävästi, että pienet prinsessakissat tarvitsee harmaita koppia.

I ♥ Koppa

5 kommenttia:

 1. Voi jestas miten ihana postaus miten prinsessa löysi prinssinsä 👑

  VastaaPoista
 2. Voi jestas miten ihana postaus miten prinsessa löysi prinssinsä 👑

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   On ne vaan hassuja nuo kissaeläimet :):)

   Poista

Kerro!