maanantai 5. syyskuuta 2016

Reissukynsien salaisuus

Minun tulee tehtyä kaupunkilomia pari kertaa vuodessa tuonne Ranskan pääkaupunkiin ja sen lähiympäristöön. Asiaan kuuluvat lomakynnet pitää toki aina askarrella, ja sitten pitää peukkuja että manikyyri selviää viikon rasituksista. En koskaan kanna mukana muuta välineistöä kuin kynsiviilaa, sillä matkustan yleensä käsimatkatavaroilla ja kaikki sallittu nestetilavuus käytetään hyödyksi paluumatkalla Kikon-ostosten kuljettamiseen. Lomalla kynsien askartelu ei kyllä muutenkaan kuulu agendalle, sillä vaikka Pariisissa tuleekin pyörittyä verrattain usein, mielellään käyttää senkin ajan vaikka kissakahvilassa karvakavereita silitellen kuin kynsilakkahuuruja hengitellen.

Hyväksi havaittu keino saada reissukynnet pysymään hyvänä ja edustavana matkan loppuun asti on ollut Cesarsshopin Cesars UV Top Coat. Olen hommannut joskus Lidlin edullisen UV-uunin syystä tai toisesta - en toki sitä käytä kuin pari kolme kertaa vuodessa juurikin tämän kyseisen päällyslakan kuivattamiseen. Kerros tai pari UV-uunissa kuivatettavaa päällyslakkaa tekee ihan tavallisella kynsilakalla tehdystä lomamanikyyristä niin kestävän, että sillä selviää helposti reissun loppuun asti. 

Kuva Cesarsshopin sivuilta

Otin parilta viime reissulta jälkeen-kuvia todistusaineistoksi toimivuudesta. Harvemmin toki tulee tehtyä mitään kestävyystestejä kynsilakoille arjessa, joten vertailuaineistoa ei ole tarjota - itse kun vaihdan lakkauksia usean kerran viikossa. Ihan varmaa on kuitenkin, ettei samoilla normilakoilla mennä monta päivää putkeen ilman kulumia tai lakan lohkeiluja ainakaan tekemättä mitään erityistoimenpiteitä, kuten jatkuvaa päällyslakan lisäämistä tms. Näissä lakkauksissa on vain tuo UV-päällyslakka ja sen jälkeen viikon verran reissaamista ilman mitään käsittelyjä. 


Yleiskuva vasemmasta kädestä näyttää hyvin siistiltä - päällepäin ei merkittäviä kulumisia.


Vasen käsi on minulla oikeakätisenä toki kevyemmällä käytöllä ja peukalot taitavat olla kovimmalla kulutuksella, sillä vain kulmista on edes kärkilakka lähtenyt kävelemään.


Makrokuva peukalon kärjestä paljastaa kärkikuluman, kun kärjen sulkeva lakkakerros on alkanut irrota. Ei näy muille kuin itselle, ellei ota sormistaan makroja internetiin.


Oikean käden kynnenkärjistä on tasaisesti lähtenyt kärjen sulkeva kerros, mutta vain se - tämäkään kuluminen ei näy muille kuin itselle ja lakkaus näyttää siistiltä vielä viikon päästä.


Oikea peukalonkynsi on ehkä edes vähän sen näköinen, että ihan juuri ei ole näitä kynsiä lakattu. Väitän silti, ettei paista kovin kauas :D

Seuraavat kuvat ovat vuoden takaiselta retkeltä, en tuolloin ottanut ihan näin yksityiskohtaisia kuvia kuin keväällä. Silloinen lakkaus oli aavistuksen kärsineempi kotimatkalla, vaikka edelleen ihan katseltava. 


Näissä lakkauksissa näkyy jo aavistuksen kynttäkin kynnen kärjestä. Hirveän paljon kauempaa ei ehkä olisi ollut edustuskelpoinen tämä manikyyri, mutta toisaalta ajoi asiansa. Tässä lakkauksessa liukuvärissä on käytetty vielä ihan halpislakkojen halpislakkaa, Flormaria, jossa on aika isot nuo shimmerhitulat, sekin voi vaikuttaa siihen että kulahtaa helpommin. 


Kaiken kaikkiaan kuitenkin mielestäni ihan OK suoritus normilakalta.

Ensimmäisen kerran, kun käytin tuota UV Top Coatia, ajattelin että kiitoksena kestävyydestä se varmaankin on sitten edes kauhea poistettava. Hämmästys oli melkoinen, kun lakkaus päällyslakkoineen lähti ihan normaaliin tapaan ilman asetonissa muhittelua. UV Top Coat ei ole mikään geelilakka eikä sellaisten päällyslakka vaan ihan tavallisen lakan päälle suunniteltu, ja tosiaan ihan yhtä helposti lähtee irti kuin normilakatkin. Aika mainio keksintö, pakko sanoa. Hintaa tällä 13 ml pullolla on peräti 6,20€, eli ei juuri mitään. Toivottavasti tätä saa aina, en kestä jos reissukynsille pitää kehittää joku toinen systeemi. Kirjoitushetkellä tuote on tilapäisesti loppu varastosta, mutta pidän peukkuja, ettei pysyvästi!

Edit. 7.9. Nyt sitä taas saa!

8 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoinen tuo uv-kovetteinen päällyslakka! Mä en tiennyt, että uv-kovetteista päällyslakkaa voi käyttää tavallisten kynsilakkojen päällä. Mä hankin juuri uv-uunin ja tuolle olisi kyllä käyttöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tiedä miten itse tuohon alunperin törmäsin mutta on kyllä hyvää ainetta! Laita ihmeessä toivelistalle Cesarsilla niin Satu tietää että on kiinnostusta.

   Poista
 2. Ohoh, mahtava idea, kiitos vinkistä! Tää menee kyllä ehdottomasti kokeiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä haukkunut hintansa tuo päällyslakka ja väittäisin että tuo uunikin vaikka sitä käytänkin vain tuohon tarkoitukseen :D

   Poista
 3. Mä oon samalla konseptilla lakkaillut siskolle kynsiä. Pysyvät kauemmin ja melko helppo poistaa. Mulla on vaan jku eri merkkinen UV-topperi mut kuiteskiiiii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä keksintöjä nuo! Minkä merkkinen sun oma on? Mä ostin Mistero Milanolta muka samanlaisen mutta se ei kyllä lähde helposti, armottoman muhituksenkin jälkeen vielä kauhea homma. Voisin sen varmaan antaa jollekin rakennekynsiharrastajalle, jos olisi enemmän käyttöä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Camilla! Pidän peukkuja että tuota lakkaa vielä tulee varastoihin Cesarsille.

   Poista

Kerro!