keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Tyypillistä

Mä osasin odottaakin, että kun lupaudun jonnekin muualle töihin hetkeksi aikaa, alkaa “oikeita” töitä napsahdella postiin. Että ensin istun tyhjän panttina ynnäämässä laskujen yhteissummia ja kasvattamassa kriisitasoja ja sitten kun olen kriisikiireapulaisena myöhäisiin kellonaikoihin, saisi myös herätä aamulla skarppina ajattelemaan laki- ja lääketiedepainotteisia tekstejä. Vaikka eipä siinä, ihan mielelläni olen töistä väsynyt, se on mukavaa vaihtelua stressiväsylle.

Tällä viikolla ei kyllä suuremmin ehdi treenaamaan. Onneksi heppahommat on hoidossa vallan onnellista kautta tälle viikkoa niin voin sitten viikonlopulle vasta suunnitella jotain sellaista ohjelmaa. Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin varmaan tämänkin ajan voisin käyttää joogamatolla enkä koneella nököttäen, mutta kun tällainen kirjoitteluhomma nyt vaan sattuu kiinnostamaan juuri nyt enemmän. Vaikka en mä kyllä tiedä tuleeko tähän mitään sisältöä. Se ei onneksi varmaan ketään kauheasti yllätä!

PC115099

Tämä kissojen nukkumisrytmi on kyllä jännä asia. Lunallahan on hyvin täsmällinen sisäinen kello, jonka perusteella se sitten vaatii ruokaa myös aamuyöllä. Koska talouden miespuolinen ihmisjäsen tulee usein viiden ja kuuden välillä aamuyöstä kotiin, Luna on oppinut saamaan tuohon aikaan ruokaa. Niin myös silloin kun kaikki neljä perheenjäsentä onnellisessa rauhassamme nukumme yhteistä yötä, yleensä kello 05:28 kuuluu ensin tömps, kun Luna hyppää sängystä ja sitten nopea skriips, kun hän vetää kynnellä kaapin ovea pitkin. Jos pikaskriips ei näytä tuottavan tulosta, siirrytään tarmokkaaseen kestoskriipsailuun, jolloin peitto usein lentää pois ja emäntä nousee ruokintapuuhiin, koska se on ainut tapa saada joskus vielä sen yön aikana unirauha. Seuraavan kerran neiti Lundström on tottunut saamaan ruokaa kello 09, joten seuraava herätys tapahtuu viimeistään silloin, huolimatta siitä, mihin aikaan isäntäväki on töistään palannut. Aamuyhdeksän ruokailun jälkeen on leikkiaika ja silloin on melko turha kaikkien yrittää nukkua.

PC115092Hiiweesti wasuttaa!PC115093PC115094

Nekku nukkuu silloin kun Lunakin, mikä on enimmäkseen mahtavaa. Tänä aamuna ei ollut erityisen mahtavaa se, että Lunaa ei kello kuuden eväiden jälkeen enää huvittanutkaan tulla sänkyyn lämmittelemään. Lisäksi pikkuherra saa pari kertaa yössä vauvvatuskohtauksen, jonka aikana käy tukkimassa kehrustaen pieniä viiksikarvojaan meidän neniin ja yrittämässä ilmeisesti löytää maitoa esim. nenänpäästä. Toistaiseksi on jäänyt ilman. Vauvvatukseen liittyy myös hyvin kimeä, raspinen määääähh-ääni – ehdottoman adoraaaaable, mutta kun se kohtaus kestää ja kestää, alkaa jo ärsyttää että voisitko ymmärtää A) ettei isoja poikia enää ruokita tissistä ja B) meillä ei ole maidollisia nisiä.

PC115096

Mutta keskimäärin yöllinen ärsytys ei mielestäni ole juuri lisääntynyt. Miehen mielestä ehkä, koska osa siitä kohdistuu nyt suoremmin häneen, mutta kyllä Lunalla oli yksinäänkin tapana herätellä mua öisin milloin minkäkin syyn takia. Herkkäunisempana minä olin se joka siihen joutui reagoimaan. Mutta kai tuo Tikkunekku kohta lakkaa kaipaamasta maitoa ja malttaa nukkua paremmin. Ja epäilijöille tiedoksi että Nekku on syntynyt syyskuun alussa ja tuli meille 12-viikkoisena, eli äidinmaidon kaipuu on nyt vain hänen omaa höpsötystään. Luna meni ehkä vähän turhan suoraan äidinkorvikkeesta, vaikkei annakaan toisen mönkiä nisää etsien masullaan.

PC115100PC115101

Kahden yhteisen viikon jälkeen herrasväki havaitsi näköjään (ihan äsken) sopivansa sittenkin yhdessä norsunluutornin suosikkipesään. Aika söpöä, ei voi mitään. Isompi puu on ostoslistalla, mutta mun taloustilanne ei tällä hetkellä oikein salli sellaisen hankintaa. Onneksi meillä on toinen pikkupuu, sellainen Nekun värinen, jossa on palloja. Siinä camo-Nekku viihtyy oikein hyvin leikkimässä pitkiäkin aikoja. Joskus sitten se isompi, eipä tässä hätiä.

Mä luulen että jossain vaiheessa mä pääsen tästä kissapäiväkirjanpitovaiheesta yli, mutta toistaiseksi kamera lauleskelee aika paljon noiden karvaeläinten suuntaan ja haluan noita kuvia julkaista. Vastapainoksi laitetaan tähän Marilta varastettu kuva meikäläisestä synttäribileissä. Illan teema taisi olla “Not bad – Good enough”, ja näitä ilmeitä löytyy yhden Canonin muistikortilta 1-2…

notbad

Nyt täällä söpöstely loppui ja paini alkoi ja mäkin taidan keritä vähän oikaisemaan paikkoja pikaisesti ennen kuin yksi kissanainen tulee visiitille. Palathan siis taas, Tschüss!

4 kommenttia:

 1. Siis minkämoinen tatuointi sulla on tossa olkapäässä???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä on semmonen lilja. Yritin ettiä jotain kuvaa intternetistä mutta en ny löytäny mitään missä se näkyis erityisen hyvin, näistä kuvista voit koittaa tehdä palapeliä. Punanen lilja jolla on ruusun lehdet ja varret... Tosi symbolista.
   https://lh6.googleusercontent.com/-1Bq_g-vkNSE/TYH8niVWMbI/AAAAAAAABIs/82-Veuy1YHU/s1600/PICT03462.JPG
   http://3.bp.blogspot.com/-xdVgFEXnvNw/Ti6k26wz2dI/AAAAAAAABOA/5s94mTpzUFk/s1600/Celestial+Dream+%25281%2529.jpg
   http://3.bp.blogspot.com/-JLMG5zz5Tpc/T6Oh_E_d-0I/AAAAAAAAB2I/DQvB9aHbAJ0/s1600/P5031689.JPG
   http://4.bp.blogspot.com/-i1ikqieZ24Q/TdgGrBVZofI/AAAAAAAABMM/YmoqpFvsJc0/s1600/PICT0361.JPG
   http://2.bp.blogspot.com/-89iI05yvEwE/TaMXu-LpITI/AAAAAAAABKQ/XDVG08dU86A/s1600/5610189336_7493564254_b.jpg
   Toi viimeinen on peilin kautta siksi väärällä puolella.

   Poista
 2. Ihania kissakuvia! Keep 'em coming :D

  VastaaPoista

Kerro!