sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Mijau

Kissapäiväkirjasta päivää. Tässä reilun kuukauden aikana kissoista on tullut aivan erottamattomia, mutta Nekku  on parin ensimmäisen viikon jälkeen hoksannut myös, että talouden ihmishenkilöt on aika mukavia tyyppejä. Alkuun se meni niin täysin Lunan perässä, ettei meillä ollut juurikaan merkitystä. Nyt se on jo jonkin aikaa tykännyt touhuta meidänkin kanssa, tulee möngertämään kainaloon ja hakee seuraa, jos Lundströmiä ei kiinnosta leikkiä. Se on oppinut noutamaankin, ihan itse. Tosin se noutaa pelkkää karkkipaperitolloa, mutta ehkä se vielä oppii laajentamaan skaalaansa. Luna ei ole sitä sille opettanut, sillä Nekun saapumisen jälkeen neitiä ei ole noutohommissa näkynyt. Se lähtee kyllä hiiren perään, mutta jättää homman kesken ja katsoo vain lannistuneena että en mä viitsi. Mua on kyllä lohdutettu että kyllä muut kissatkin on taas alkaneet myöhemmin harrastaa omia leikkejään luovuttuaan niistä hetkeksi uuden kaverin tullessa taloon. Toivotaan, se on maailman suloisin noutajaeläin!

Alla pari kuvaa siitä, mitä tapahtuu kun Luna haluaisi olla hetken rauhassa. Tässä se on juuri häädetty  norsunluutornin rauhasta lattialle päiväunille.

PC225120PC225121PC225124PC225125PC225126

Ja sitä rauhaa kestikin kauan. Tämä on ihan normimeininkiä, en ymmärrä, miten Nekku ei saa päivittäin ihan kunnolla selkäänsä. Kukapa olisi uskonut että temperamentikkaalla Lunalla on noin pitkä pinna?

Mua on tässä mietityttänyt vessajärjestelyjen toimivuus. Meillä on siis sellainen katollinen mutta oveton laatikko, jossa ei sinänsä ole mitään vikaa. Ongelma syntyy siitä, että Nekku on aivan mahdoton kuopsuttelija. Siis aivan kauhea. Se on varsinainen maansiirtokone, joka lennättää joka vessakerralla lapiollisen hiekkaa laatikosta ulos ja käy vielä varmuuden vuoksi peittelemässä Lunankin tuotoksia hyvin lennokkaasti. Tarvisin siis ovellisen vessan. Tai kaikista mieluiten sellaisen ylhäältä kuljettavan, mutta ei satu nyt olemaan ylimääräisiä 150 euroa. Ovellinen vessa voisi tosiaan hillitä hiekoitusta kylppärin lattialla, mutta pelkään että herkkänokkainen Luna ei tykkäisi sitten käydä siellä (haissee sisältä enemmän koska ilma ei vaihdu vaikka miten olisi suodattimia?). Lisäksi on tässä jo useampaan otteeseen käynyt ilmi, että hätä joskus iskee samaan aikaan, mutta yhtä aikaa ei samaan laatikkoon voi mennä. Siitä voitte sitten laskea seuraamuksia. En usko että tämä pulma ratkeaisi millään maksiboksillakaan, sillä Luna on aika tarkka yksityisyydestään. Eikä meidän kylppäriin mahdu kahta laatikkoa, paitsi EHKÄ jos toinen olisi kanneton ja sopisi jäljelle jäävään rakoseen, mutta siitähän ei mikään taas estäisi sitä maansiirtokone-terminaattorin hiekanlennätystä. Eli mitähän tässä nyt pitäisi tehdä? Sanomattakin siis selvä, että satoja euroja tällaisten pulmien ratkontaan ei ole käytettävissä. Muuten ostaisin vaikka kaksi sellaista design-vessaa jonne kuljetaan yläkautta ja joiden muotoilun vuoksi niitä voisi mahtuakin kaksi. Hiekanlevitys on ärsyttävintä ja sitä sattuu siis noin 20 minuutin välein, joten varmaan ensimmäisenä pitäisi lähteä kokeilemaan sitä ovellista lootaa. Yhtäaikaishätä ei ole mitenkään jokapäiväinen probleema, joten ehkä sen voi vain sietää.

No se vessa-asioista. Nekku on aiheuttanut mulle jo pienen säikähdyksen että joko tässä nyt saa käydä klinikalla, bye bye joululahjarahat. Sen oikea silmä alkoi välipäivinä rähmiä ja vilkkuluomi oli ihan punainen. Ryhdyin sitä sitten keitetyllä vedellä putsailemaan ja aika äkkiä alkoi näyttää siltä ettei siinä mitään isompaa vikaa ole, ehkä saanut jonkun roskan sinne tai vastaavaa. Eikä se enää punoittanutkaan parin päivän päästä, mutta kyllä se pikkuisen saattaa vuotaa välillä. Kipeältä se ei vaikuta, sitä saa katsoa ja hoitaa ja Nekku on kyllä osoittanut olevansa joku maailman kiltein pikkukissi. Lunallahan vasen silmä on aiheuttanut mulle jotain säikähdyksiä koko ajan, kun siinä ei ole vasemman silmän tapaan mustaa rajausta ja se näyttää joskus niin punareunaiselta että hätäännyn. Voimme siis tästä päätellä että olen hieman mutta vain hieman hysteerinen. Mutta kun noita painimatseja täällä katselee niin voitte kyllä uskoa ettei ihan perusteetonta ole kytätä kaverusten silmiä sillä silmällä… Lunalla on ollut pari naarmua niskassa ja hampaanjäljet korvassa ja lisäksi Nekku joskus roikkuu hampailla sen vatsanahassa ihan tosissaan, mutta se nyt on pientä.

Nyt täällä on rauha maassa, Nekku rakkaalla viltillään sohvalla ja Luna norsunluutornissa. Yöt menee jo aika mukavasti, molemmat mun jaloissa patterina. Mua jo kovasti kiinnostaa, minkä näköinen Nekusta tulee isona! Tuleeko siitä kuinka suuri, millainen sen kyömynenästä tulee ja millaiset mahtiviikset se kasvattaa? Ja mitenhän kauan se mahtaa vauvattaa öin ja päivin :D se on kyllä ylisöpöä, mutta iso mies, ei tarvisi enää maitoa etsiä.

Nyt säntään tästä tallihommiin. Pitäkää peukkuja ettei ala sataa! Vielä on mukava ratsastaa kentällä ennen pakkasia, sitten ei taas tiedä mitä pystyy tehdä.

8 kommenttia:

 1. http://www.tori.fi/kymenlaakso/Trendy_cat_kissan_vessa_9713814.htm?ca=6&w=3

  VastaaPoista
 2. http://www.tori.fi/kanta-hame/Kissan_wc_9697628.htm?ca=6&w=3

  VastaaPoista
 3. http://www.tori.fi/uusimaa/Itsensa_puhdistavia_kissanvessoja_kaksi_kappaletta_9586075.htm?ca=6&w=3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkeistä! Tuota ekaa en lähtisi ostamaan 15 € + postikulut kun noita saa uutena kaupasta samalla rahalla.

   Toinen on kyllä ovh:nsa nähden edullinen mutta liian iso meille.

   Kolmas taas on liian kallis.

   Oon mä näitä juttuja tutkinut, mutta tilarajoituksia postimerkin kokoisessa kylppärissä on liikaa ja seteleitä taskussa liian vähän.

   Poista
 4. Noh, kyllä meillä vauvatetaan vieläkin :D Tosin nuo olikin niin alaikäisiä rääpäleitä meille tullessaan, että ehkä niillä on siitä jonkinmoinen trauma. Ja sitten toisaalta ovat niin isoja poikia, ettei tosikaan. Meidän täytyy todennäköisesti takavarikoida nuo kaksi pörröistä tyynyä turhankin rajujen yöllisten leikkien vuoksi. Parina aamuna valkoinen matto on ollut täynnä punaista nöyhtää, kun tyynyjä on käytetty oikein kunnolla hyväksi. Mitäköhän nuokin munattomat pojat tuollaisista leikeistä ymmärtää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njoo sanoisin että on vauvatusta ja vauvatusta :D kyllähän valtaosa sylikissoista leipuroi ja jotkut massuttaa jotain viltinkulmaa mutta tää Nekun versio on semmonen nälkäinen lentolisko -versio.

   Jos oikeat kollipojat on leikkikentällä kertonu niille juttuja? Sit tyynyt saa toimia barbaroina... Nekkukin pääsee parin kuukauden päästä laitteistaan. Lunalta saa kyllä selkäänsä jos yrittää selkään kiivetä :D

   Poista
 5. Eläinlääkäriltä täällä Italiassa saatu neuvo kun meidän kissalla oli silmätulehdus oli liottaa kamomillateepussia (kamomilla rauhoittaa) ja sitten jäähtyneessä teessä kastella talouspaperia ja kostealla paperilla hautoa silmän päällä usean kerran päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kiitos vinkistä! Nekulla taisi olla vain roskan tai vastaavan aiheuttamaa punoitusta koska rähmä oli ihan kirkasta mutta hyvä vihje tulevaisuuden varalle!

   Poista

Kerro!