keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Orange

Mun pitäisi kuulemma kirjoittaa appelsiineista. Nythän on taas noiden herkullisten pallukoiden sesonki ja niitä saa kaupasta kuin kaupasta pikkuhiluilla.

P1225220

Onhan appelsiini aika ihana keksintö. Tiesittekö että sen nimi juontuu saksan ja hollannin “Kiinan omenaa” tarkoittavista sanoista? Aika vähän omenainenhan se on, mutta voi mitä herkkua. Sesonkiaikaan appelsiini on niin mehukas ja maukas, ettei juuri muita herkkuja ihminen elämäänsä kaipaa. Joidenkin viikkojen kuluttua, kun sitä edelleen myydään halvalla, alkaa mehukkuus hävitä ja hedelmälihasta tulee puista. Toisin sanoen äkkiä appelsiinikauppaan!

Tuskin se kovin epäterveellistäkään pääsee olemaan. Vaikka kaukomailta kiikutettujen hedelmien ravintoarvoista voidaankin keskustella (jos ne poimitaan raakoina ja kypsyvät pimeissä kuljetuskonteissa, onko niissä sitä auringon kypsyttämän hedelmän vitamiinipitoisuutta, jolla niitä terveyspommeina myydään?), joskus kannattaa unohtaa puheet ja ennemmin vetää appelsiinia ääntä kohti.

Kieltämättä nyt on sitruksen maulle meikäläisen suussa ollut tilausta. Päädyin eilen teehyllyllä sitruunateehen. Vaikka pakkanen taisikin jo pyllähtää, meillä on hiiveen kyymä ja tarvin ehkä entistäkin enemmän teekupin suomaa lämpöä. Ihan kaiken aikaa ei pysty lillutella kuumassa kylvyssäkään.

No kyllä mä ainakin itseni sain nyt aivopestyä ostamaan lisää appelsiineja. Jaksaisikohan joku päivä oikein puristaa mehua, drooooooool?!

4 kommenttia:

 1. Mä en voi syödä appelsiineja koska hermot menee kun kuorimiseen menee noin 3 h (i shit you not) kunnes kaikki valkoinen karva on poissa. Siis KAIKKI valkoinen. Mä en karvaisia appelsiineja syö. Yhyy. Mandariineja ja klementiineja voin syödä, niihin menee vaan tunti!

  Ooonko outo? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahahaha no ehkä vähän! EIhän ne valkoset jutut maistu miltään (ja kuulemma niissä on paljon jotain vitskuja mut en tiedä onko se jotain propagandaa ettei ihmiset vetäisi niistä kilareita).

   Poista
  2. Niinhän niissä kuulemma on mutku ne maistuu karvoilta! Tai .. sitkeiltä karvoilta :(

   Poista
  3. Bawww sulla on varmaan joku lapsuuden trauma! No mehua voi aina juoda

   Poista

Kerro!