lauantai 15. maaliskuuta 2014

Muista

Tässä on viime aikoina kovasti muistuteltu siitä, että kannattaa vähän miettiä, mistä valittaa. Elämästä ei koskaan voi tietää, joidenkin tarina loppuu äkillisesti tai vakava sairaus voi muuttaa koko perheen ja ystäväpiirin mielialan sekunnissa.

Esimerkiksi tässä viikolla marisin T:lle jostain hölmöstä työjutusta joka oli vähän hankalasti järjestetty. Olin kyllä koko ajan kiitollinen siitä, että sain työn kaikkine hölmöyksineen, mutta turhautti. Pari tuntia myöhemmin sain tietää erään läheiseni päätyneen ambulanssilla sairaalaan. Viime yönä luin viestin, jossa kerrottiin lapsuudenystäväni lasten joutuneen kolariin. Nyt yksi lapsista on julistettu kuolleeksi. Olipa muuten merkittävä juttu se hankala työhomma.

Hyvä ystäväni elää pienen leukemiaa sairastavan poikansa kanssa sellaista arkea, jossa ei voi suunnitella huomista. Kun kuulin diagnoosista, juoksin monta päivää ympyrää yrittäen keksiä vielä jotain miten voisin auttaa, vaikken tietenkään voi. Siinä kohdassa oma kireä taloustilanne alkoi äkkiä tuntua vallan siedettävältä.

Joutuipa yksi ystäväni lopettamaan rakkaan koiransa viime viikolla. Ei ehkä voi verrata lapsen menettämiseen, mutta perheenjäsen sekin oli ja meille kaikille rakas ja tärkeä osa pihapiiriä.

Nämä on muun muassa niitä syitä, miksi en tahdo marista blogissa turhista asioista, edes vitsillä. Joskus ne pienet ja hölmöt asiat kasaantuvat niin, ettei voi vastustaa pientä purkausta, mutta silloinkin muistan ja tiedostan, että ne on oikeasti pieniä asioita.

En tiedä, lukeeko lapsuudenystäväni tätä koskaan, mutta ajattelen teitä. Ja arvostan jokaista päivää, jonka saan elää edes kohtuullisen terveenä ja soittaa äidille, isälle ja veljille koska vain.

Oliko se oikeasti niin paha juttu, mistä viimeksi teit suuren numeron?

4 kommenttia:

 1. Niin on totta tämä asioiden ja ongelmien suhteellisuus. Voi apua. Voimia kaikille asianomaisille! Mun onkin pitänyt sulta kysellä tuosta tapauksesta jonka tiedän että mitkä mahtavat olla viimeisimmät kuulumiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. V oli tänään kisoja kattoon! Kai siellä hyvin voidaan all things considered.

   Poista
  2. En oo nyt hirveesti jutellut kenenkään kanssa siitä mutta en myös ole kuullut mitään kurjia juttuja ja mullehan ne kerrotaan että tulee hevoi huollettua, niin siitä voinee jotain päätellä kanssa!

   Poista

Kerro!