perjantai 7. maaliskuuta 2014

Testissä PrimaCat Ultra Compact

Sain PrimaCatilta testiin uutta Ultra Compact Lavender –mikrohiekkaa. 8 kg säkki tyhjeni noin kuukaudessa meidän kahden karvajalan käytössä. Uskon vahvasti siihen, että kissanhiekka jos joku on sellainen asia, mihin kannattaa kiinnittää useamman kissan talouksissa huomiota, joten tämä oli minullekin oikein kiva testi!

Hiekkapussin kyljestä poimittuja lupauksia:

 • Laventelintuoksuinen
 • 100 % luonnollinen
 • Erittäin imukykyinen
 • 99,9 % pölyämätön
 • Erittäin kiinteästi paakkuuntuva.

P3055386P3055379

Testiryhmämme on todennut tämän olevan kyllä luultavasti parasta markettihiekkaa, mitä on nähty. Hiekka ei pölyä, mistä todella iso plussa! Se todellakin tekee tiiviitä paakkuja ja siivoaminen on helppoa. Lupauksista huolimatta hiekka ei kyllä mielestäni tuoksu laventelilta ollenkaan, joten laventelin tuoksusta tykkääminen ei ole mikään ehto tämän hiekan hankinnalle! Siitä on myös hajustamaton versio, jos tahtoo vetää varman päälle.

Ainoaksi todelliseksi miinukseksi Ultra Compactissa nousi testikäytössä sen hajunsidontakyky. Minun nenäni alkoi jo aika pian ilmoitella siitä, että siinä tämä hiekka ei kuitenkaan pärjää eläinkaupan hiekoille. Myös herkkänokkainen Luna tiedosti tämän ja alkoi vähän protestoida. Nekkua tuntuu kyllä muutenkin haittaavan hajut melko paljon, sillä se on suorastaan neuroottinen kuopsuttelija (myös ruokakupilla), joten siitä nyt on vaikea sanoa, viettikö se laatikolla peitellen enemmän vai vähemmän aikaa. Sanoisinkin että ehkä tämä hiekka sopii parhaiten yhden kissan talouksille, jo meidän kahdella kissalla sen raikkaus alkoi selkeästi kärsiä. Käytin siihen myös PrimaCatin omaa kissanhiekkaraikastetta, jonka olen itse aiemmin ostanut, ja lisäsin kikkakolmosena myös yleensä hyvin toimivaa ruokasoodaa, mutta ei niistäkään ollut sanottavasti apua.

Tämän hiekkapussin myyntihinta on 10 euron molemmin puolin kaupasta riippuen, joten sanoisin että hinta-laatu-suhteen olevan ihan hyvä. Jos esimerkiksi lähistöllä ei ole eläinkauppaa tai ostoksille ei pääse niiden lyhyempinä aukioloaikoina, suosittelen ehdottomasti tätä hiekkaa muiden markettilaatujen sijaan. Sen kilohinta ei kuitenkaan ole merkittävästi hyvää eläinkaupan hiekkaa alempi (esim. Extreme Classic ~21 €/15 kg), joten kannattaa miettiä, mikä sopii omiin tarpeisiin parhaiten. Tiedän että niinkin voi käydä, ettei kerta kaikkiaan akuutin tarpeen tullen pystykään sijoittaa yli kahtakymppiä kissanhiekkaan ja silloin tällaiset hyvät vaihtoehdot ovat kullan arvoisia.

Jos lukijoita kiinnostaa, voisin järjestää myös arvonnan aiheesta. Huikkaa kommenttiboksiin, jos tahtoisit oman Ultra Compact –säkin. Kissattomatkin varmaan tuntevat jonkun, jolle sellaisen voisi lahjoittaa :)

3 kommenttia:

 1. Huiks! Mussu-kissa vois tykätä Primacatista. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kassellaan kinostaako ketään muuta, ei mikään vyöry näitä kommentteja että saa nähdä onko PC:n mielestä järki arpoa!

   Poista
 2. Huiks huiks, arvo vain. :)

  VastaaPoista

Kerro!