torstai 12. kesäkuuta 2014

Päässä

Käydäänkö suoraan asiaan turhia jaarittelematta? Tv. nimim. johdannon johdannon johdanto.

Viime kesänä kävin rillikaupoilla sekä itse että äitylin ja kahden muunkin seurana makutuomarin roolissa. Optikko vai silmälääkäri, kumpi mahtoi olla, kertoi että nykyään yhä nuoremmilla todetaan kaihia ja silmänpohjan rappeumaa, mikä johtuu tietenkin puutteellisesta suojauksesta. Eli ei käytetä UV-suojattuja aurinkolaseja. Siitä lähtien olen yrittänyt aurinkoisella säällä käyttää aurinkolaseja myös ratsastaessa ja lenkkeillessä, mutta sellaiset tavalliset eivät vaan kerta kaikkiaan pysy päässä. Ja kun tuo finanssitilanne on ollut millainen on, en ole millään kärsinyt ostaa sporttimallisia. Ja täten olen kärsinyt niska kenossa häikäisystä joka tapauksessa.

P6105626

Nyt sitten sattui silmään työpaikan alakerrassa, josta kuljen ohi joka työpäivä, tarjous 2 yhden hinnalla aurinkolaseista. Pysähdyin tutkimaan valikoimia ja päätin että nyt on se hetki. Valkkasin hyllystä rillit, joihin kiinnitetyissä lippulapuissa luvattiin 100 % UV-suoja ja kun oli pakko ostaa toisetkin ettei tuhlaa hyvää tarjousta, valkkasin futislihalle toiset UV-suojatut ja marssin kassalle. Yritin kysellä olisiko kuulunut mitään käyttökokemuksia siitä, pysyykö ne todella päässä. Ei ollut. Pitää varmaan itse käydä seuraavalla kerralla töihin kiipeilyn yhteydessä kertomassa että kyllä muuten pysyy.

P6105628

Ladays in black…  

Sporttilasit on tosi kevyet, joten jo painovoimapoliittisestikin ne pysyy paremmin paikoillaan kuin normilasit. Lisäksi niiden sangat on pidemmät, jolloin ne halaa päätä mukavasti mutta napakasti eivätkä lähde valumaan nenänvartta pitkin. Hikinen ja aurinkorasvainen naama, pomppiva hevonen, mutta silti suojatut silmät ilman pelkoa rillien polkeentumisesta ponayn jalkoihin niiden pudottua kentän pintaan. Käy! Kaikki varmaan tietää, että UV-suojaamattomat aurinkolasit aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Pimentää joo ettei tarvitse siristellä, mutta pimeässä pupillit laajenee ja silmään pääsee enemmän säteilyä. Eli markan rantalasit, nou thängjuu! Swedish design by Prestige, jeespliis!

P6105648

On noissa kuvissa jotain muutakin uutta ja järkevää. Keväällä uuden kypärän kaipuu yltyi kammottavaksi nettikauppojen selaamiseksi ja sanoin kavereille että sitten toukokuulla saan ostaa uuden kypärän. Vaikkei vanhalla olisi pudottu tai sitä suuremmin kolhittu, sekin kannattaa muutaman vuoden välein päivittää, sillä turvaominaisuudet heikkenee vuosien varrella säälle, hielle ja tallinlattialla pyörimiselle altistumisen seurauksena. Ja mun söpö arvontavoittokypäränikin alkoi olla jo aika iäkäs. Eli täydellisesti perusteltu tarve. Jopa ihan oikea tarve eikä keksitty, luulisin. Nahkahihnat piti olla koska pro-style. Tämä potta löytyi HorseProlta.

P6105651

Tallireissulla sain tytöiltä ja pojilta kuvauspalveluita, niin sain matskua tähän postaukseen. Sitten kotimatkalla piti tehdä pitstoppi chilipähkinäkauppaan, niin odotellessani harrastin vielä itse autossa taidekuvaamista tyylillä. Tuo mustapinkki värimaailma on jotenkin näkynyt viime aikoina meikäläisen sporttipukeutumisessa, on trikoota ja treenitoppia ja kenkää samaa settiä. Toki se voi johtua siitäkin ettei paljon muita värejä naisille ole tarjolla, mutta sama se. Voin olla superkriittinen väreistä muussa elämässä, mutta treenivaatteet ostan justiin sen värisinä, mitä on sopivaan hintaan oikeassa koossa tarjolla.

P6105654

Selfietime! Kai teilläkin on arskahommat hoidossa? Tästä tuli jotenkin vahingossa tällänen tietoiskupostaus. Nyt pitää ruveta jännäämään, kumpi veikkasi lähemmäs oikein MM-kisojen avauspelin tuloksen. Mieshän veikkailee päivittäin, mutta yleensä minä osun lähemmäs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro!