torstai 17. maaliskuuta 2016

(Kovan)onnensaappaat

Viime vuoden heppamessuilla menin ja rakastuin erääseen saapasmalliin, joka oli kuin unelmien täyttymys. Monet tuttavapiiristäni tietävät, että jo vuosikausia erityisiä huokauksia ovat aiheuttaneet ruskeat ratsastussaappaat. Kun siis messuilla kohtasin unelmien buutsit, soittelin pienen harkinnan jälkeen paikalliseen heppatavaraliikkeeseen, että tilaisin yhdet kiitos koossa 38 Tall. Saapaskauppias totesi, että varastossa niitä ei nyt juuri satu olemaan, mutta tilataan ja viimeisimmän tiedon mukaan pari viikkoa menee. Parin viikon kuluttua kyselin, mikähän mahtaa olla tilauksen tilanne ja sain tietää, että valmistaja oli luvannut pientä viivästystä, mutta muutaman viikon päästä pitäisi tulla. Seuraava tieto tuli sähköpostiin, että kesäkuun alussa on luvattu toimitus valmistajalta ilman mitään selityksiä viivästysten syistä. Kesäkuun alussa saamani tiedon mukaan toimitus siirtyi viikolle 32 eli elokuulle, jolloin jo nauroin kauppiaalle, että toivottavasti tulevat ennen lokakuun puoltaväliä, sillä ehdin pyytää synttärilahjaksi saapasostoksia varten lahjakortteja kyseiseen liikkeeseen ja niiden voimassaoloaika oli vain 6 kuukautta. Kauppias lupasi, että kortit ovat voimassa juurikin niin kauan kuin tarvitsee.

Ehdin siinä pitkien kuukausien aikana tehdä kaikennäköistä tarpeellista oheishankintaa, kuten esimerkiksi messinginväriset kannukset - hopeisiahan ei toki voi käyttää saappaiden messinkiosien kanssa. Kannusremmit, ruskeat messinkisillä soljilla tietenkin, piti hankkia ja luonnollisesti tutustua myös kaikenkarvaisiin ruskeisiin hanskoihin, jotta sitten varmasti ovat yksi yhteen jonain päivänä mahdollisesti saapuvien kenkimien kanssa. Nahkaiset kannussuojat kuuluivat luonnollisena jatkumona lisähankintojen luetteloon, sillä pitäähän saapas suojata - ja sitä paitsi silikoniset kannuskumit syövät hevosen karvoja (eikä niitä satu saamaan ruskeana, ostin tietty myös mustat toisiin saappaisiin hopeisten kannusten kanssa). 

Elokuussa en sattumoisin hämmästynyt ollenkaan, kun sain viestiä saappaiden toimituksen siirtymisestä syyskuun lopulle. Aloin jo uskoa, ettei saappaita tulekaan ja että saan ostaa lahjakorteillani vaikka jotain kivoja ratsihousuja. Varsinaisesti tarpeeseenhan niitä saappaita ei tilattu, joten sikäli viivästys ei haitannut: päästelin Königsin Derbyt jalassa sujuvasti kuukaudet läpeensä. Lokakuun alussa tietoa kulki sen verran, ettei saapastoimitusta näy, mutta ilmoitellaan. Lahjakorttien viimeinen käyttöpäivä tuli ja meni, mutta jo muutama päivä sen jälkeen sain ilahtuneen viestin että Hanna! Nyt ne sun saappaat vihdoin tuli! Olinkin jo ehtinyt ystävystyä pitkän yhteydenpidon aikana kauppiaan kanssa. Ryntäsin äkkiä liikkeeseen umpeutuneiden lahjakorttieni kanssa ja takaraivossani kolkutteli epäilys siitä, mahtaisivatko saapakset olla lopulta edes oikeaa kokoa. Onneksi tuo epäilys sentään osoittautui vääräksi ja sain putiikissa asettaa koipeni juuri oikeanmittaiseen ruskeaan nahkajalkineeseen. Lahjakortitkin kelpasivat lupausten mukaisesti. Halailin innolla uusia vauvojani ja lähettelin kuvia kaikille aiheesta tarinan tai toisen kuulleille ystävilleni ja perheenjäsenilleni. Nyt ne olivat vihdoin minun, Mountain Horsen Sovereign High Riderit pitkällä varrella ja ruskeana.Kovan onnen saappaiksi ristityt popot saivat lopulta luopua epäreilusta etuliitteestään, kun ne jalassa kaikista kisoista tuli kannettua ruusuketta tai mitalia kotiin. Olenkin jo kohtalaisen varma siitä, etten enää uskalla startata muilla saappailla, vaikka itse asiassa koulusaapasrintamallakin on tapahtunut vahingossa pientä päivitystä... Saappaillahan niitä kisoja voitetaan, mitä ilmeisimminkin! Onhan ne siis ihanat: istuvat ja kauniit ja pätevät. Vaalin niitä rakkaudella. Saattaa kuitenkin olla, että seuraavan kerran, kun "tarvitsen" uudet saappaat, lähden katselemaan joltain muulta merkiltä ensimmäisenä.

6 kommenttia:

 1. tykkään tosi paljon sun hevoisaiheisista postauksista :) lissää vaan muiden juttujen kylkeen näitäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, kiitos kommentista. Ehkä joskus saa jotain kuviakin käyttöön, se aina helpottaa bloggausta.

   Poista
 2. Olen katsellut noita saappaita pitkään. Ovatko olleet hyvät käytössä ja ovatko pehmeää taipuisaa nahkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tykännyt näistä saappaista! Nahka on pehmeää ja taipuisaa, mutta ei samanlaista kuin esimerkiksi Supreme High Ridereissa, joissa on erityisen ohut ja istuva se varsi. Näissä vähän napakampaa, mikä on minusta vain hyvä, että suojaa estejalkkareillakin jalustinhihnan painaumilta paremmin :) istuvat mulle tosi hyvin ja on ihan suosikkisaappaat, mutta kannattaa tietty käydä sovittelemassa.

   Poista

Kerro!