keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Kissoja, kakkua, kaakkeja ja kotijuttuja

Sain viime viikolla viikkokoostepostaukseen yläpeukkuja, joten ajattelin jatkaa niiden tekoa ainakin välillä, vaikka olisihan tästä kiva saada ihan vakiojuttukin! Tulee kuitenkin näpsittyä puhelimella kuvia sieltä sun täältä ja tämä on kieltämättä itselle kiva ja vaivaton tapa saada vähän kuulumisia eetteriin. Kurkataan siis vähän viime viikkoon :)


1. Kissavauvelit tykkäävät nukkua tietysti mahdollisimman korkeilla paikoilla. Viime aikoina tämä nimenomainen hyllynpäällinen on ollut suosikkipaikka, joten laitettiin tuo peti sinne karvavarpaita varten. Pitää ehkä hankkia jotain tuollaista karvattikangasta ja tehdä isommat pedit, että sopisivat molemmat makoilemaan pehmusteiden päälle. Harmaa peti on alunperin sellainen patteripeti, joka ei koskaan sopinut minkään patterin päälle kiinni, joten täytin sen vanhalla viltillä ja laitoin hyllypediksi. Hyvin on kelvannut!

2. Bongasin Eva Longorian snäpistä tuon topin ja tarvitsisin sen! En ole kyllä ihan varma, mitä mieltä olen kaiken maailman tekstipaidoista, mutta tuo on oikeasti aika hauska. Olen nähnyt myös varsin hauskan "Mess is more" -topin, joka sopisi Marille :D Ja Ginasta voisin ihan haluta sen "Whatever"-paidan, koska this is my United States of Whatever!


1. Elokuun viimeisenä päivänä oli toppikelit. Kipittelin ulkosalla hihattomassa ja tuli kuuma. Lämmin syksy kyllä kelpaisi ihan mielellään, eikä ole pakko sataa ihan hirveästi. Tarvitsisin nimittäin uudet gore tex -lenkkarit mutta en ole löytänyt oikein hyvin istuvia.

2. Niin tosiaan se hyllynpäällinen on suosittu paikka. Kissoista tulee napsittua kuvia aika paljon, koska ne nyt vaan sattuvat olemaan maailman söpöimpiä ja pehmeimpiä. Luna täytti viime viikolla 5 vuotta, vaikka justiinhan se oli vasta vauva. 


1. Kävin tärkeällä bisneslounaalla erään toisen paikallisen käännösalan yrittäjän kanssa ja vaikka söimme FitWokissa itsemme ähkyyn, mahtui jälkkäriksi vähän kakkua. Valkoisen puun valikoimista löytyy vaikka ja mitä herkkua, mutta...

2. ... otan aina pekaanipähkinäkakkua, koska sitä saa myös gluteenittomana ja se on sai-raan hy-vää. Maistoin tuota suklaahippujuustokakkuakin, ja se maistui ihan joltain suklaamuffinssitaikinalta, ennen kuin sitä on pilattu paistamalla (vanha pohjalainen sananlasku).


1. Heppailtuakin tuli taas. Aina ihmisten ilmoilla ratsastaessa tekee mieli vähän miettiä, mitä sitä oikein laittaa päälleen. Puskissa painelemiseen tai yksinään maneesissa vääntämiseen ei nyt niin ole väliä, sopiiko kaikki yhteen, mutta on tämä sen verran välineurheiluakin että on hauska matchata kamppeet kohdilleen. Mustavalkoinen look oli kyllä aika kiva. 

2. Suuri mestaruusratsuni oli täydessä unessa, kun menin talliin, mutta heräsi vallan reippaaksi pikkumieheksi ja esitti parhaita puoliaan valvovain silmäin alla. Heittämällä paras suokki, jolla olen saanut kunnian ratsastaa ja kisata.


1. Ulkona alkoi lämpimistä säistä huolimatta jo näyttää kovin syksyiseltä, kun koivut alkavat vaihtaa väriä. Rakastan kevättä ja kesää, joten on aina vähän surku luopua ihanasta vehreydestä. Kohta ei enää tarkene ajella mopolla paikasta toiseen, ja ihanan helpot kesäkengätkin pitää vaihtaa hankalampiin, joita ei saa vain pökättyä jalkaan. Se on nimittäin yksi suurimmista ankeuden aiheuttajista kylminä vuodenaikoina :D 

2. Sain, uskomatonta mutta totta, vaihdettua verhot olohuoneeseen. Sain saapumisilmoituksen viestinä perjantaina, hain paketin ja lähdin samantien ompelemaan verhoja oikeaan mittaan äitylin luo. Kotona marssin suoraan ikkunalle ja asensin verhot paikoilleen. Otin kuvia ja lähettelin ihmisille todistusaineistoksi, että kuka vetää rastin seinään. Kissimysten mielestä uusissa verhoissa on tietenkin hauska mönkiä ja Nekku-Petteri päättikin asettua unosille verho peittonaan. Samassa verhonvaihtoenergianpuuskassa tuli vaihdettua verhot myös keittiöön ja asennettua koristevaloja paikoilleen. Keittiön verhot eivät kyllä olleetkaan niin kivat kuin kuvittelin ja ne pitää varmaan vaihtaa aika pian pois nätimpiin. Haluaako joku murretun violetteja laskosverhoja? 3 x 120 cm olisi tarjolla :D Nekku muuten myös sisusti ahkerasti lauantaina ja mm. repi tuon pitkän verhon lattialle sekä järjesti mattoja. Sen jälkeen ovat kyllä saaneet olla rauhassa.


1.+2. Viikonloppuna vietin taas aikaa punaisen lohikäärmeen seurassa ja edistelin kymrin opintojani. Tai tuo kuulostaa nyt ehkä vähän väärältä, sillä opiskelen edelleen joka päivä. Viikonloppuisin on kuitenkin yleensä/edes joskus vähän enemmänkin aikaa siihen käytettäväksi. Kyllä kielet osaa olla kivoja! En kestä miten siistiä on oppia puhumaan jotain kelttikieltä! Hauskinta ja samalla turhauttavinta on tässä kielessä se, ettei se ole sukua millekään aiemmin tuntemalleni kielelle. Kaikki on siis ihan uutta eikä asioita juurikaan voi päätellä mistään aiemmin opitusta. Sanajärjestykset ovat sentään kohtuullisen tolkullisia, joten voi keskittyä latelemaan sanoja peräkkäin, mutta kaikki mutaatiot saavat kyllä varmaan vielä vuosienkin päästä päätä pyörälle. Luulin jo vähän päässeeni niistä jyvälle, kunnes törmäsin vielä mutaatioiden sekoitukseenkin, jota käytetään tietyissä tilanteissa ja totesin että puhutaan mutaatioiden tajuamisesta sitten joskus ensi vuosisadalla.

Se oli kyllä vallan mukava viikko se viime viikko. Tämä viikko on alkanut sellaisellakin vyörytyksellä, että olin jo tiistaina ihan valmista kamaa hermolomalle, mutta koitetaan nyt vielä takuta loppuun asti. Johonkin väliin olisi kiva saada vaikka vapaapäiväkin, mutta katsotaan miten käy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro!