tiistai 11. lokakuuta 2016

Kissinpoika sairastaa

Nekku-Petteri alkoi viikonloppuna oireilla suustaan. Naureskelin ensin suusta valuneelle kuolavanalle, että kylläpäs pikkumies nyt nukkuu sikeästi, kun tuolla lailla kuolaa unissaan. Pian huomasin kuitenkin ettei nyt taida olla ihan kaikki kunnossa, kun kissa nukkui kuolalammikossa ensin nojatuolilla, sitten sohvalla ja vielä kissanpuussakin. Netin kissafoorumien tiedot viittasivat nielutulehdukseen, ystävän kokemukset ientulehdukseen ja snäppikaverin kokemukset puhuivat lievän myrkytyksen puolesta. 


Sunnuntaina tilanne oli jo parempi, eikä soininsininen kissaherra enää kuolannut lammikkokaupalla, mutta kuolasi kuitenkin. Pirteystaso oli ihan normaali, leikki ja ruoka maistuivat entiseen tapaan, ainut oire oli tuo mystinen syljeneritys. Päätin soittaa maanantaina heti klinikan auettua eläinlääkärille, että saan varmuuden. Sain nopeasti ajan ja pääsin Seinäjoen raviradalla sijaitsevalle Evidensialle jo puoli tuntia avaamisen jälkeen kissa kainalossa. Aidosti välittävän oloinen eläinlääkäri tutki Nekkua ja kertoili todennäköisistä vaihtoehdoista. Vaikka tiesin, ettei tässä nyt mikään hengenhätä ole, sydänalasta riipaisi kun kissa rauhoitettiin ja vietiin toimenpidehuoneeseen. Suun tutkimuksen ohella eläinlääkäri lupasi samalla kertaa putsata hammaskivet, kun kissa joka tapauksessa oli rauhoitettuna. 


Lopputulema oli kaikista kauhukuvista huolimatta ehkä paras mahdollinen. Eläinlääkäri löysi Nekun kitalaen takaa pienen limakalvohaavan, joka aiheuttaa kuolaamisen. Se ei vaadi lisähoitoa tai kuureja ja paranee itsestään. Jotain lienee järsinyt ja saanut naarmun nieluunsa. Puolen tunnin pyrähdys klinikalle tuli maksamaan 120 euroa, mutta helpotuksen tunteelle ei kyllä voi laittaa hintalappua. Parasta on, että löytyi joku syy, sillä ärsyttävintä olisi elää epätietoisuudessa oireiden aiheuttajasta.

Nekun suosikkipaikoilla on nyt pyyhkeitä, sillä oireet voivat vielä muutaman päivän jatkua :D Vaikka toisaalta ihan sama, jos on kissankuolalammikko nojatuolilla. Kunhan kissavauva on kunnossa ♥

10 kommenttia:

 1. Voih! Toivottavasti Nekkupieni paranee pian! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ♥ Pieni kuolarihma ei paljon vauhtia hidasta :D

   Poista
 2. Voi pientä! Pikaisia paranemisia Nekulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän hän pian jo palaa terveen kirjoihin ♥

   Poista
 3. Onni onnettomuudessa, onneks ei mitään kauheeta! ❤️

  VastaaPoista
 4. Onneksi selvisitte säikähdyksellä. Kyllä aina sydäntä kylmää jos eläimillä on omituisia oireita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, onnea matkassa! Se on niin paha kun eivät osaa sanoa mikä vaivaa!

   Poista
 5. Hyvä ettei sen vakavampaa! Mun entinen kissa kans kuolasi joskus ja nielutulehdushan se oli, kuurilla meni ohi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mä ehdin pelätä että olisi ikenissä, se kun helposti uusii ja aiheuttaa hammaspulmia. Tämä oli iso helpotus. Aina sitä oppii, nyt taas vähän viisaampana kissanomistajana eteenpäin. Nestettä yritän saada enemmän nyt koneeseen tuolle, ettei kuolaa itselleen kovaa nestehukkaa!

   Poista

Kerro!