keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Kannatuskynsikooste

Suomalainen jalkapallokausi 2016 on nyt saateltu päätökseen ja täällä meillä päin aivan mukavissa merkeissä. Mitalin väri vaihtui SJK:lla Veikkausliigassa ja seuraavaksi ylimmällä paikallisella sarjatasollakin saatiin erinomaisia tuloksia. Täälläkin on muutamaan otteeseen tullut mainittua taipumukseni taikauskoon kannatuskynsien muodossa - pelejä katsovan kynsiharrastajan on tunnustettava väriä kynsillä, tai saattaa käydä väärin. Sain idean koota postaukseen noin vuoden ajalta erilaisia jalkapalloaiheisia kynsiä - ja tietenkin futsal-aiheisia, ei saa unohtaa palloilulajien kruunaamatonta kuningasta!

Viime vuonna Seinäjoella juhlistettiin SJK:n voittoa Veikkausliigassa. Tänä vuonna mitalin väri oli vähän himmeämpi, mutta tällaiset olisi voinut kauden päätteeksi tehdä uudelleenkin vaikka sitten Suomen Cupin voiton kunniaksi:


Kultaa ja mustaa ei mitenkään liian usein näy kannatuskynsillä, sillä en mitenkään liian usein saa raahattua luitani stadionin penkeille. Pääasiassa kynsillä näkyvät kannatusteemalla kesäaikaan punavalkoiset sävyt ja talvella taas mustavalkoiset, joskin tämän kesän aikana todistetusti myös tuonne Turun piirin suuntaan piti osoitella mustansävyisin kynsin. Kannatuskynsillä on varsin vaikuttava toimimisprosentti, minkä vuoksi en enää oikein tahdokaan uskaltaa katsomoon lähteä ilman. 


Talviaikaan mustavalkoisen esiintymistiheys kasvaa futsal-joukkue FC Seinäjoen eli Mustien Kissojen kunniaksi. Pari viikkoa kauden alkuun ja jännittää jo vähäsen! Futsal-kauden alkua on tapana alkaa odottaa keskimäärin kolme minuuttia kauden päättymisen jälkeen, eli varsin pitkäksi käyvät kevään, kesän ja syksyn kuukaudet.


Näillä kynsillä ei varsinaisesti tunnusteta väriä vaan lajia. Kyllä tuo nahkakuula sen verran on tärkeäksi käynyt meidän taloudessa koko sakille, että rakkaudenosoituksia voi tehdä myös kausien ulkopuolella.


Nämä Walesin punaisen lohikäärmeen innoittamat fanituskynnet on tehty kesällä ja niistä on oma postauskin. MM-karsintapelejä on pitänyt tapittaa silmä kovana kahdelta näytöltä, sillä tähän asti ovat pelanneet yhtä aikaa Huuhkajien kanssa eikä kumpaakaan sovi tietenkään jättää väliin.


Batman goes football -kynnet on askarreltu Turun piirissä vaikuttavan ÅCF:n sarjanousun kunniaksi. Suureksi harmikseni nämä Yön Ritarit eivät tällä kaudella pelaa futsalia ollenkaan, joten pääsen heiluttelemaan kannatushuivia samansävyisillä kannatuskynsillä vasta futiskauden alettua taas keväällä. 

Gallerioiden selaamisen jälkeen näyttää vakavasti siltä, etten ole koskaan tehnyt kirjaimellisia jalkapallokynsiä punavalkoisena. Punapaitainen Sisu-Pallo on kuitenkin sitä myöten kova sana, että kannan lompakossani ylpeänä joukkueen kausikorttia. Oheiseen kollaasiin kokosin muutamia värintunnustamislakkauksia, joilla punavalkoisia on kannatettu ilman kovin suoria viittauksia:


Näistä parit viimeiset liittyvät kyllä enemmänkin niin ikään punavalkoisissa pelaavaan Walesiin. Tuo kelttihenkinen hopealeima ja valkoinen viivahässäkkäleima on molemmat tämän syksyn MM-karsintoja varten tehty. Vaikka pallon perässä juoksevien miesten katseleminen onkin varsin mukavaa puuhaa, ei aina huvita tehdä niitä kaikista kirjaimellisimpia rakkaudentunnustuksia lajille ja joukkueelle. Silloin saavat oikeat värit riittää. Mustavalkoisia ja mustakultavalkoisia kynsiä katsomossa on ollut esimerkiksi tällaisia:


Joskus on käynyt niinkin että on ollut pakko lisätä esimerkiksi mustavalkoista glitteriä ennen peliä "vääränvärisille" kynsille. Tai tehdä aamutuimaan jotain julkaisuun kelpaamatonta, kunhan olisi jotain punaista ja valkoista. Soittaako joku jo piipaa-autoa? 

Täytyy kyllä varmaan nyt alkaa jo suunnitella valikoimaa mustavalkoisia lakkauksia talven varalle. Kuka lähtee katsomoon kaveriksi? Futsal-hulluus voi kyllä tarttua, pienellä varauksella voin suositella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro!